Társoldalunk:

Fucsovics feladta a Coric elleni meccset a szentpétervári tenisztornán

2019.09.19. 15:04

Fucsovics Márton csípősérülés miatt feladta nyolcaddöntőjét az 1,2 millió dollár (362 millió forint) összdíjazású szentpétervári keménypályás férfi tenisztornán.

A világranglistán 66. játékos - aki az első fordulóban az orosz Alekszej Vatutyint verte - csütörtökön a horvát Borna Coriccsal csapott össze, akitől eddigi egyetlen találkozójukon kikapott a januári Australian Open második fordulójában.

Második meccsükön hét viszonylag sima adogatójáték után a negyedik kiemelt Coric hárított bréklabdát, majd 4:4-nél a magyar Davis Kupa-válogatott vezére is csak nagy nehezen hozta a szerváját. A játszmát lezáró rövidítésben 3-3-nál cseréltek térfelet, majd három Fucsovics-pont következett. Az ATP-rangsorban 15. horvát két szettlabdát hárított, de a harmadiknál már tehetetlen volt egy tenyeres nyerő ütésssel szemben (7:6).

Fucsovics Márton feladta a Borna Coric elleni mérkőzéstForrás: AFP/Thomas Kienzle

A folytatásban 0:1-nél a vonalbíró, a mérkőzésvezető és Coric sem vett észre két "outot" Fucsovics részéről - az egyik ráadásul bréklabdánál volt -, majd az elbizonytalanodó ellenfél 3:3-nál egy kettős hibával elvesztette az adogatását. A 22 éves Coric azonban rögtön visszabrékelt, majd 5:5-nél egy tízperces gémben két bréklabdát hárított. Fucsovics 5:6-nál negyven-semmire vezetett, de riválisa sorozatban öt pontot hozva kiegyenlített (5:7).

A 27 éves magyar teniszező a harmadik szettre nagyon visszaesett, 3:0-ás hátrányba került, majd csípőproblémák miatt odahívatta az orvost. Végül rövid tanácskozás után úgy döntött, hogy feladja a meccset.

Eredmény, nyolcaddöntő:
Borna Coric (horvát, 4.)-Fucsovics Márton 6:7 (5-7), 7:5, 3:0-nál Fucsovics feladta