Társoldalunk:

Pigniczki Fanni 21. lett egyéni összetettben a ritmikus gimnasztika vb-n

2019.09.20. 22:17

Pigniczki Fanni a 21. helyen végzett egyéni összetettben a Bakuban zajló olimpiai kvalifikációs ritmikus gimnasztika világbajnokságon, így nem szerzett olimpiai kvótát.

A viadal honlapja szerint az MTK Budapest sportolója - aki az utolsó előtti helyen jutott a 24-es fináléba - labdával 19,700, buzogánnyal 20,100, szalaggal 15,450, míg karikával 20,250 pontot kapott.
A jövő nyári tokiói olimpiára az egyéni összetett döntő első 17 helyezettje jutott ki. Jövőre a világkupában, illetve az Európa-bajnokságon lehet még kvótát szerezni.Legutóbb Vass Dóra jutott 24-es döntőbe egyéni összetettben a világbajnokságon, neki ez 2011-ben Montpellier-ben sikerült.
Az aranyérmet sorozatban harmadszor az orosz Dina Averina szerezte meg ikertestvére, Arina Averina előtt. Az izraeli Linoy Ashram lett a bronzérmes.

Pigniczki Fanni egyelőre nem szerezte meg a tokiói kvótátForrás: MTI/EPA/Boriszlav Trosev

Dina Averina korábban a szerenkénti döntőkben labdával, buzogánnyal és szalaggal is a legjobbnak bizonyult, illetve az egyéni csapatversenyben győztes orosz triónak is tagja volt, összességében pedig immár 13-szoros világbajnoknak mondhatja magát.
Nagyon jól éreztem magam, teher nélkül versenyezhettem, de szerettem volna mindent beleadni. A szalag egyszer rám tekeredett, de a többi pontszám jó, az eredmény pedig óriási motivációt ad. Amit terveztünk, sikerült, ez az edzőknek, saját magamnak, sőt a magyar rg-seknek is erőt adhat a jövőre - nyilatkozta Pigniczki.
Deutsch-Lazsányi Erika, a magyar szövetség technikai bizottságának elnöke elmondta, összességében elégedett, és mind a négy gyakorlatot jónak értékelte.
"Fanni több szeren is javított a selejtezőbeli gyakorlatához képest, és végül huszonegyedik lett, ami valószínűleg egy Világjátékok-kvótát jelent" - nyilatkozta.

Eredmények:
egyéni összetett, világbajnok:
Dina Averina (Oroszország) 91,400 pont
2. Arina Averina (Oroszország) 91,100
3. Linoj Asram (Izrael) 89,700
...21. Pigniczki Fanni 75,500