Vágólapra másolva!
Major Veronika ezüstérmet nyert női 25 méter sportpisztolyban a bolognai olimpiai kvalifikációs sportlövő Európa-bajnokságon, szombaton.

Az ötkarikás kvótával már rendelkező 22 éves keszthelyi lövő az 50 lövéses fináléban végig kiélezett csatát vívott az aranyérmes német Monika Karschhal, aki végül négy ponttal szerzett többet nála (37-33).

Major Veronika sportlövő ezütérmes lett az Eb-n Forrás: MTI/Kovács Tamás

A döntő másik magyar résztvevője, a 2015-ben Európa-bajnok Csonka Zsófia olimpiai kvótát szerezhetett volna, ha a két francia ellenfele közül legalább egyet megelőz, azonban ez nem sikerült neki, nyolcadik lett.

Major és Csonka - Egri Viktóriával kiegészülve - szombat délelőtt bronzérmet nyert a csapatok versenyében.

"Mindig elsődleges célom, hogy az aktuális pozíciómhoz és teljesítményemhez képest a legjobbamat nyújtsam, most ez erre volt elég" - nyilatkozta az MTI-nek Major Veronika, aki arról is beszélt, hogy az alapverseny során és a döntőben is meg kellett küzdeniük néhány nehézséggel.

"Az egyik pályán nagyon alacsony, a másikon nagyon magas volt az asztal, ráadásul az alapverseny pályáján sötét volt, míg a finálénak helyt adó csarnokban nagyon világos" - fogalmazott Major, és kijelentette, teljes mértékben elégedett a délelőtti gyors lövészetben elért, egészen kiváló, 299 körös eredményével.

"Nagyon jó lelki állapotban voltam, elszántnak éreztem magam, ennek ellenére ennyire gyenge döntőt szerintem még soha nem produkáltam" - mondta Csonka Zsófia, és hozzátette, először el sem akarta hinni húsz lövés után, hogy ő esett ki.

"Nem kellett volna sok a kvótához, de nagyon jól esett, hogy a francia ellenfelem utána oda jött hozzám és átölelt, mert azt gondolom, amíg az eredményektől függetlenül emberek tudunk maradni, addig van értelme az egésznek" - zárta nyilatkozatát a 36 éves sportlövő.