Társoldalunk:

Megszólalt az eltűntnek hitt magyar súlyemelő

2019.09.23. 08:15

Káosz a magyar súlyemelők között. Nem utazott el a thaiföldi világbajnokságra a 2018-ban szakításban Európa-bajnoki aranyérmes Magát Krisztina. A magyar szövetségi kapitány hiába várta a repülőtéren az elutazás előtt, nem jelent meg a sportoló. Magát elmondása szerint korábban tájékoztatta a szövetséget, hogy sérült és nem vesz rész a világbajnokságon.

„Fogalmam sincs, mi történhetett, megsérült vagy más a gond, hiszen megvolt a repülőjegye is, és velünk együtt kellett volna jönnie Budapestről. Nekem nem jelezte, hogy mi az oka otthon maradásának - nyilatkozta Gyurkovics Ferenc a magyar súlyemelő válogatott szövetségi kapitánya.

„Nem tűntem el. Mindenki aggódva keres, a rokonaim is, hogy hova lettem, mi történt velem.  A szövetség természetesen tudott arról, hogy nem utazom a vb-re, jeleztem, sérült vagyok, a szövetségi kapitánnyal viszont nem beszéltem  - reagált Magát Krisztina a megkeresésére. 

Magát Krisztina éremesélyes lett volna a világbajnokságonForrás: MTI/EPA/Antonio Bat

Ám még mindig nincsen vége a történetnek. Nyilvánosságra került, hogy egy magyar súlyemelő szeptemberben pozitív doppingmintát adott. Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport vezetője megerősítette a hírt, de nem árulta el, hogy Magátról van-e szó.  Dobos Imre, a Magyar Súlyemelő Szövetség elnöke is kiadott egy nyilatkozatot, mely szerint egy súlyemelő biológiai útlevele nincs rendben, amit tisztázni fog a következő napokban, nem pedig tiltott szer használatáról van szó. 

Szóval teljes a fejetlenség a magyar súlyemelők háza táján, de a szereplők azt ígérték, hogy a napokban tisztázzák a helyzetet.

(Blikk.hu)