Társoldalunk:

Olimpiai kvótát szerzett a szörfös Cholnoky Sára

2019.09.25. 18:47

Cholnoky Sára olimpiai kvótát szerzett az olaszországi Torboléban zajló olimpiai kvalifikációs szörf-világbajnokságon.

Utassy Loránd szövetségi kapitány tájékoztatása szerint a 30 éves magyar versenyző azzal vívta ki a jövő nyári, tokiói olimpián való részvétel jogát, hogy bejutott az Arany-csoportba.
Cholnoky hat futam során csoportjában sorrendben a 28., 8., 24., 34., 38. és 18. helyet szerezte meg, ezek közül a legrosszabb kiesett, így 112 helyezési ponttal összesítésben az 50. helyen áll. A 106 fős mezőny két csoportban versenyzett, 53-an jutottak az Arany-csoportba. Cholnoky másodszor harcolta ki az olimpiai indulási jogot.A tavalyi világbajnokságon tizenegy nemzet - a holland, a francia, a kínai, a brit, a lengyel, az olasz, az izraeli, a spanyol, a dán, az orosz és az észt - képviselője vívta ki a tokiói szereplés jogát, a japánok pedig házigazdaként biztosan ott lesznek a rajtnál.
Az említett nemzetek versenyzőin kívül a mostani vb-n a legjobbak közé hét olyan ország szörfösei kerültek be, amely még nem rendelkezik kvalifikációval, a Garda-tavon pedig kilenc kvóta talál gazdára.

A férfiaknál - ahol nyolc tokiói indulási jogot osztanak ki - a hetedik olimpiájára készülő Gádorfalvi Áron is bejutott az Arany-csoportba. Ő sorrendben a 17., 43., 31., 25., 15. és 28. helyen zárt, összetettben ezzel 116 ponttal hat futam után az 51.
Mivel a férfiaknál nyolcnál több olyan nemzet képviselője került be az Arany-csoportba, melynek még nincs kvótája, csak a későbbi versenynapokon dől el, ki utazhat biztosan Japánba.
A mezőny másik magyarja, Sánta Bence 199 ponttal a 89. helyen áll.