Babos Tímea szettelőnyről kapott ki a taskenti tenisztornán

BABOS Tímea
Babos Tímeát nem lepte meg a wimbledoni tenisztorna elhalasztása
Vágólapra másolva!
Babos Tímea szettelőnyről kapott ki a francia Pauline Parmentier-től a 250 ezer dollár (74,8 millió forint) összdíjazású taskenti keménypályás női tenisztorna szerdai nyolcaddöntőjében.

A múlt héten Szöulban a legjobb 16-ig jutott magyar játékos - aki 89. a világranglistán - nyitásként rögtön elvette Parmentier (127.) adogatójátékát, majd 5:0-ig nagyon simán kézben tartotta a mérkőzést. A szett befejezésével viszont komoly gondjai adódtak: kapkodott, sokat rontott, először veszített szervagémet, így végül csak a kilencedik lehetőséggel tudott játszmaelőnyre szert tenni.

Babos Tímea kikapott a negyeddöntőben a manchesteri tenisztornán Forrás: MTI/EPA/Caroline Blumberg

A kiegyenlített második szettben 4:4-ig mindkét játékos hozta az adogatójátékát, azt követően azonban Parmentier előbb saját, majd Babos szervagémjét is megnyerte, így kiegyenlítette játszmahátrányát.

A döntő szettben Babos ismét azonnal brékkel indított, amit 2:0-val folytatott, de utána ellenfele 3:2-re fordított. Parmentier egyre magabiztosabban és erőteljesebben játszott, és 4:3-as vezetése után ismét elvette Babos szervagémjét, majd a sajátjával lezárta a 2 óra 21 perces összecsapást.

Eredmény, nyolcaddöntő:
Pauline Parmentier (francia)-Babos Tímea (7.) 2:6, 6:4, 6:3