Társoldalunk:

Kiderült, mi okozta az engedéllyel csaló bokszoló halálát a ringben

2019.09.26. 09:43

A múlt hétvégi furcsa eseménysorozat Albániában egy olyan ökölvívó halálához vezetett, akinek tulajdonképpen engedélye sem volt, hanem az unokatestvéréét használta körülbelül egy éven át. Azóta az is kiderült, hogy szívelégtelenség okozta a bokszoló halálát.

Szombaton – talán a szűk család kivételével – mindenki úgy tudta, hogy Iaso Velichkov bokszolt Ardit Murja ellenében egy gálán és szenvedett némileg idő előtti vereséget, majd gyakorlatilag azonnal életét is vesztette.

Boris Velichkov a ringben vesztette életétForrás: Mirror

A rendelkezésre álló felvételeken úgy tűnt, hogy Velichkov nem kapott túl kemény ütéseket, így a reakciója és főleg az azonnal bekövetkező halála, sokakban kérdőjeleket hagyott. A mérkőzés után azonban kiderült, hogy nem Iaso, hanem unokatestvére, Boris bokszolt azon a meccsen, csak nem a saját engedélyével, ami vélhetően nem is volt neki. Ez egyébként egy ellenőrnek sem szúrt szemet, vagy nem sokat foglalkozott vele, hogy beazonosítsa a dokumentumon szereplő sportolót.

A vizsgálatok alapján úgy tűnik, Boris Velichkov szívelégtelenségben halt meg, ami újabb felelősségi kérdéseket vet fel, például az előzetes orvosi vizsgálatok komolyságának tekintetében – írja a Profiboksz.hu.