Társoldalunk:

Rasovszky Kristóf Világkupa-győztes nyíltvízi úszásban

2019.09.29. 13:29

A kínai Csunanban zárult a nyíltvízi úszó Világkupa-sorozat. Rasovszky Kristófnak az utolsó verseny előtt akkora volt az előnye, hogy gyakorlatilag csak célba kellett érnie a kilencedik viadalon, hogy hivatalossá tegye összetett győzelmét. Nos, az 5 km-en világbajnok veszprémi klasszis ezúttal az 5. helyen végzett, és megnyerte a Világkupa-sorozatot. Olasz Anna hatodikként zárt, megőrizte a negyedik helyét az éves összesítésben.

Rasovszky Kristóf újabb fantasztikus idényt zárt. Már az első Világkupa-állomáson érmes volt, a nyáron egy hármas győzelmi sorozatot ért el - és persze a világbajnokságon is parádézott, hiszen 5 kilométeren aranyat nyert, 10 kilométeren olimpiai kvótát szerzett -, így annak ellenére, hogy az év két utolsó versenyén lemaradt a dobogóról megnyerte a Világkupa-sorozatot.

Rasovszky Kristóf Világkupa-győztes 2019-benForrás: STEPHANE KEMPINAIRE / KMSP/STEPHANE KEMPINAIRE/KMSP/Stephane Kempinaire

A hölgyeknél Olasz Annának arra kellett ügyelnie, hogy maga mögött tartsa a francia Caroline Jouisse-t - ezt tökéletesen végrehajtotta, ő hatodik lett, vetélytársa hetedik, így Olasz megőrizte negyedik helyét az összetettben.

Nyíltvízi úszó Világkupa összetett végeredménye:

Férfiak:

1. Rasovszky Kristóf 4750 pont, 2. Matteo Furlan 2910, 3. Marcel Schoute 2434 

Nők:

1. Rachele Bruni 5000, 2-3. Ana Marcela Cunha 4600, 2-3. Arianna Bridi, 4600, 4. Olasz Anna 2878