Társoldalunk:

Mellébeszél az atlétikai szövetség elnöke a katari vb érdektelenségéről

2019.10.02. 16:28

Hosszú ideje nem volt a dohaihoz hasonló színvonalú atlétikai világbajnokság Sebastian Coe, a nemzetközi szövetség elnöke szerint. A mérsékelt érdeklődést hozó katari világbajnokság előtt újraválasztott elnök a visszafogottan alakuló nézőszámok okairól is beszélt.

Az egy hete újraválasztott brit sportvezető elmondta, minden este találkozik sportolókkal, az orvosi stáb és a küldöttségek tagjaival, akik mind örömmel vesznek részt a katari vb-n.

Kitért a megszokotthoz képest alacsonyabb nézőszámra is:
Lehetnének többen a lelátókon, természetesen teltházas stadiont szeretnénk, de eléggé érthető okai vannak annak, hogy ez miért nagy kihívás

- fogalmazott a kétszeres olimpiai bajnok korábbi középtávfutó. Kiemelte ugyanakkor, a világbajnokság minőségére érdemes koncentrálni. Hangsúlyozta, eddig 28 ország sportolói térhetnek haza éremmel - két éve a londoni világbajnokságon ugyanez a szám 37 volt.

Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétika Szövetség (IAAF) elnökeForrás: AFP/Karim Jaafar

"Hosszú időre visszatekintve nem emlékszem olyan világbajnokságra, amely ilyen magas színvonalat képviselt volna" - hangsúlyozta a 63 esztendős Coe, akit a vb előtti napokban egyhangúan - 203-ból 203 szavazattal - választottak újra a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) elnökének.