Nadal megsérült, kihagyja a sanghaji tenisztornát

US Open Tennis Championship 2019 New York Medvedev Nadal
Rafael Nadal 2018 után ismét kihagyni kényszerül a sanghaji Masterst
Vágólapra másolva!
A világranglistán második Rafael Nadal sérülés miatt visszalépett a jövői heti, 7,5 millió dollár összdíjazású sanghaji férfi tenisztornától. A Mastersek közül a miami mellett már csak a sanghaji trófea hiányzik a spanyol teniszező gyűjteményéből.

A spanyol sztár pénteken jelezte, hogy legnagyobb sajnálatára a tavalyihoz hasonlóan idén sem vehet részt a kínai metropolisz versenyén. Emlékeztetett, a szeptemberi Laver Kupán begyulladt a csuklója, emiatt nem volt lehetősége felkészülni a sanghaji viadalra.

Rafael Nadal 2018 után ismét kihagyni kényszerül a sanghaji Masterst Forrás: Anadolu Agency/2019 Anadolu Agency/Lev Radin

Az idén a Roland Garroson és a US Openen is győztes, 19-szeres Grand Slam-bajnok Nadal jelezte, reményei szerint 2020-ban már nem lesz akadálya annak, hogy pályára lépjen a tornán.

A spanyol visszalépésével így meghiúsul a nagy négyes randevúja,

ugyanis hosszú idő után most először játszott volna ugyanazon a tornán Nadal, Novak Djokovic, Roger Federer és Andy Murray.

Bár Nadal távol marad a sanghaji 1000-es tornától, így is jó eséllyel pályázhat az év végi világelsőségre, ugyanis ha csak a 2019-ben eddig begyűjtött pontokat nézzük, előnye közel 2 000 pont Djokoviccsal szemben. A hátralévő nagyobb tornák közül Sanghajban 1000, az ugyanazon az októberi héten megrendezésre kerülő bécsi és bázeli tornákon 500-500, a párizsi Mastersen 1000, az év végi londoni világbajnokságon pedig 1500 pont gyűjthető.