Társoldalunk:

Giro 2020: bemutatták az esemény logóját és felavatták a rajtkaput

2019.10.05. 13:52

A Giro d'Italia 2020-ban Budapestről rajtol el és az első három szakaszát a versenynek Magyarországon rendezik. A hazai szervezők a következő hónapokban felvezető eseményekkel helyezik az érdeklődés középpontjába a magyar kerékpársport és a versenykerékpározás, így a Giro d'Italia ügyét is. Ennek jegyében került megrendezésre szombaton a Nemzeti Sportügynökség szervezésében a logó- és rajtkapu avatás.

Reggel kilenc órakor az esős időjárás ellenére már körülbelül százötvenen várakoztak Gellért-hegyen, a Szabadság-szobornál arra, hogy Giro Hungary 2020 logót mintázva magasba emeljék bringájukat, majd pedig kilenc kilométeres tekeréssel köszöntsék a hétvégét – immár az ajándék Grande Partenza feliratú rózsaszín trikóban, hiszen a szervezők ezzel is díjazták a lelkesedést.
A Hősök terén megtartott rajtkapu-avatásra (májusban innen rajtol majd a Giro mezőnye) olimpiai bajnokok ugyanúgy elfogadták a szervezők meghívását, mint a hazai kerékpársport jeles képviselői, így a nemrég véget ért országúti kerékpáros világbajnokság több magyar résztvevője.

Körülbelül 150-en tekertek az eseményenForrás: vadnai.szabolcs@gmail.com 06306125721/Vadnai Szabolcs

A Hősök terén megtartott sajtótájékoztatón Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos kiemelte: a Giro d'Italia magyarországi rajtjából nem csupán a sportág és annak rajongói, hanem az utcai bringások is profitálnak majd.

„Jövőre a Giro d'Italia nagy rajtja a világ figyelmét Magyarországra, a magyarok figyelmét a kerékpározásra fókuszálja. Ezt a figyelmet kihasználva az egész magyar kerékpározás ügyét szeretnénk fellendíteni, ezért választottuk logónak a Szabadság-szobrot, ami egy rózsaszín biciklit lendít a feje fölé" - mondta Révész Máriusz.

A kerekpáros felvonulásokhoz hasonlóan bringaemeléssel zárult az eseményForrás: vadnai.szabolcs@gmail.com 06306125721/Vadnai Szabolcs

2020 a kerékpározás éve lesz Magyarországon. A városi kerékpározás fellendítése érdekében támogattuk girós ajándékokkal a „Bringázz a munkába!" kampányt, több száz iskolai rendezvényt szervezünk, amelyek célja a közlekedési kultúránk erősítése, a Nagy Rajt előtt pedig közlekedési alapvizsgát szervezünk a diákoknak.A kerékpáros túrázás fellendítése érdekében jövőre támogatást biztosítunk a rendszeres túrákat szervező egyesületeknek, és különböző túrák keretében bebiciklizzük a Giro magyarországi szakaszait. 

Bízunk abban is, hogy magyar versenyzők is elindulnak majd jövő májusban a Girón, és a magyar kerékpársport fellendítéséhez is hozzá tud majd járulni a világ egyik legnagyobb és leghíresebb versenyének hazai rajtja. Ha mindehhez hozzávesszük, hogy jövőre soha nem látott hosszúságú kerékpárút átadása, soha nem látott hosszúságú kerékpáros útvonalak kitáblázása várható, akkor nyugodtan kijelenthetjük, hogy rózsaszínnek látjuk a hazai kerékpározás jövőjét - nyilatkozta az eseményen Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.