Társoldalunk:

Egy magyar tornász már biztosan megy az olimpiára

2019.10.06. 07:04

Olimpiai kvótát szerzett Kovács Zsófia, miután a harmincadik helyen végzett egyéni összetettben a Stuttgartban zajló torna-világbajnokság selejtezőjében.

A kvalifikáció sportági szabályai szerint nem vették figyelembe annak a 12 válogatottnak a tagjait, akik a csapatversenyben kvótát szereztek tavaly a dohai vagy idén a stuttgarti vb-n. Így kellett a legjobb húsz közé bekerülni, ami Kovácsnak sikerült, hiszen ebben az összevetésben hatodikként zárt.

Mivel az összetettben a magyarok között másodikként záró Schermann Bianka pontszáma magasabb, mint a húsz kvótaszerző utáni első számú tartalék pontszáma, a szabályok szerint a hazai szövetség dönthet arról, melyik magyar sportoló indul majd Tokióban. További kvótaszerzésre jövő tavasszal a világkupa-sorozatban, illetve a kontinensbajnokságokon lesz lehetőség.

Nagyon boldog vagyok, hogy megvan az olimpiai kvóta, és Schermann Biankának sikerült átlépnie a ponthatárt. Az olimpián csak egy magyar női tornász szerepelhet, így most mindkét versenyző nekiállhat, és készülhet, dolgozhat" - nyilatkozta Draskóczy Imre, a női válogatott szövetségi kapitánya.