Társoldalunk:

Kezd formába lendülni a korábbi világelső teniszező

2019.10.07. 17:09

A korábbi kétszeres olimpiai bajnok és háromszoros Grand Slam-győztes brit teniszező a csípőműtétjét követő visszatérése után először nyert egymás után több meccset rangos tornán. Andy Murray a tennis.com-nak nyilatkozott az állapotáról.

A pekingi tenisztornán már azt az Andy Murray-t láthatták a rajongók, aki sokáig vezette a világranglistát. Legyőzte az élete legjobb szezonját futó Matteo Berrettinit és egészen a negyeddöntőig jutott, ahol a döntő szett rövidítésében kapott ki Dominic Thiemtől. 

Remek tornán vagyok túl, sikerült négy nap alatt három meccset játszanom, amiből kettőt meg is nyertem. Fontos a visszatérésemben a fokozatosság, igyekszem betartani az edzőim és az orvosaim utasításait" - nyilatkozott Murray az érzéseiről.

Andy Murray a visszatérése után először nyert több meccset egyénibenForrás: AFP/2019 Getty Images/Rob Carr

"Egyelőre ahhoz talán még nem megfelelő a játékom, hogy a topjátékosokat legyőzzem. A világranglista 10. és 20. helye között lévő teniszezőkkel azonban már most fel tudom venni a versenyt. Néhány tornára még szükségem van, amikor kettő, három vagy akár négy mérkőzést játszom egy héten, hogy magabiztosnak érezhessem magamat. Úgy érzem, még mindig tudok fejlődni" - értékelt Murray.