Társoldalunk:

Az úszóelnök nem kér Shane Tusupból

2019.10.08. 13:14

Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, úgy is, mint olimpiai bajnok, elismeri, sőt, nagyra becsüli Shane Tusup edzői munkáját, abba viszont soha nem fog belemenni, hogy az amerikai azokban a hazai uszodákban foglalkozzon a versenyzőivel, ahol magyar edzők magyar válogatott úszóknak tartanak edzéseket.

A szövetség első embere nem úgy tekint a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka egykori edzőjére és férjére, mint egy nemkívánatos személyre, ennek ellenére hallani sem akar arról, hogy Tusup azoknak az uszodákban az egyikében vesse meg a lábát, amelyekben a szövetség bérel pályákat. Csak úgy mellékesen: nem kis pénzért. 

Egyelőre nem teljesen világos, hogy Tusup Magyarországon vagy olasz földön szándékozik újabb versenyzőket toborozni, mivel hogy négynél nem fog megállni, az a napnál is világosabb  – nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak Wladár Sándor. – Ilaria Cusinato, akire a csapata épül, valószínűleg maradna a szülőföldjén Olaszországban, a magyar úszósport tehetségekben és leendő éremszerzőkben gazdag aranybányája viszont fölöttébb vonzó terep lehet a nyughatatlan amerikai számára. Mondhatni úgy is, hogy egy kifogyhatatlan vadászmező. Nyilván azt is tudja, hogy nálunk az uszodai vízfelület biztosítása nem éppen olcsó mulatság, a pályadíj ugyanis egy órára 4-5000 forint, de mivel egy pálya többnyire nem elég, a hónap végén közel egymilliós számlát kell rendeznie a bérlőnek. Ha ebbe nem szállnak be a szülők, akkor Tusup valószínűleg jobban teszi, ha olasz földön egyezkedik, feltéve, hogy az alkuja üzleti alapon nyugszik. Amennyiben viszont a magyar válogatott Szilágyi Liliána csatlakozásának köszönhetően, tehát a kiemelt edzői program támogatottjaként valóban hozzájut 800.000 – 1.000.000 forinthoz, máris van fedezet a kiadások egy részére, de támogatók nélkül így is nehéz lesz valóra váltania a nagy terveit" – szögezte le Wladár Sándor.