Vágólapra másolva!
A Felix Promotion International salgótarjáni gáláján Bacskai Balázs és Kis Máté is nemzetközi szinten jegyzett, komoly rivális ellen tudott magabiztosan nyerni. Ugyancsak győzött a székesfehérvári Serbán Henrik, 

Napra pontosan egy évvel azután, hogy hazánk vezető promóciója az év egyik kiemelkedő programot felvonultató gáláját a nógrádi megyeszékhelyre vitte, ezúttal újra a salgótarjáni sportcsarnokban feszültek egymásnak a legjobb hazai profi ökölvívók.

Most sem nagyon maradtak üres székek a városi sportcsarnokban:

Az est főmérkőzését az amatőrként junior világ-, felőtt Európa-bajnok, olimpikon Bacskai Balázs (11-0) vívta a veszélyes orosz Alekszej Jevcsenko ellen. A magyar bunyósnak nem volt könnyű ellenfelet találni, több tárgyalás is kútba esett (Howard Cospolite, Felice Moncelli, Tomy Silvoinen és utoljára Brice Bassole mondta le a meccset), mielőtt feltűnt a képben Jevcsenko, aki, hogy a magyar promóter jellemzését idézzük:

"piszkosul kemény ökölvívó és jobb, mint a fent felsoroltak többsége. Ennek oka, hogy az orosz valódi, kőkemény harcokban edződött,

és eddig többször okozott meglepetést idegenben sokkal jobb (veretlen) mérlegű ellenfelekkel szemben (is)".

Bacskai Balázs Forrás: Csudai Sándor - Origo

A képzett, 31 meccsel a háta mögött érkező orosz igazi erőfelmérő volt Benji számára, aki pontosan ennek megfelelően állt bele a tíz menetre kiírt küzdelembe: éles volt, pontos és koncentrált úgy támadásban, mint védekezésben. Ennek köszönhetően nem is adódott gondja, végig irányítani tudta a mérkőzést, és nem is volt kérdés, hogy az utolsó gongszó után egyhangú pontozással a magyar bokszoló kezét emelik a magasba.

A WBO nagyközépsúlyú világranglistájánn a 15. helyen álló Kis Máté a rutinos cseh, Karel Horejsekkel szemben mutathatta meg, hogy nem lett rosszabb bokszoló, mióta utoljára a kötelek között láttuk. A szegedi rendőrt ezúttal is elkísérte népes és hűséges szurkolótábora, és el is kelt a buzdítás a cseh Karel Horejsek ellen, aki kipróbálta már magát más küzdősportokban is, miközben olyan ellenfelekkel szemben is végig állta a 12 menetet, mint a világbajnoki kihívó Enrico Koelling és Rocky Fielding.

A ringben mintha két teljesen egyforma harcos küzdött volna, a cseh vitézt csak szépen kivarrt hátáról lehetett megismerni. Az egyforma külső egyforma harcmodort is takart, két nagy ütő, akik szeretik üldözni az ellenfelet és nem ijednek meg, ha közelharcra kerül a sor. Az első két menet a magyar, míg a következő kettő inkább a cseh harcosé volt, mindketten rendületlenül szórták az ütéseket, és találtak is.

Kis Máté (jobbra) újra bebizonyította, hogy egyre inkább megérik a komoly meccsekre Fotó: Polyák Attila - Origo

A folytatásban sem vettek vissza a felek, szorgalmasan ütötték egymást, de bízhattunk benne a 26 éves, ellenfelénél tizenegy évvel fiatalabb Kis fogja jobban bírni az utolsó meneteket. Így is lett: a 6. menetben egy jobb horoggal leültette Horejseket, akin átszaladt az ütés, de innentől egyértelműen a szegedi bunyós irányított, és végül egyhangú pontozással nyerte a meccset egy nagyon jó ellenféllel szemben.

A második profi meccsén kötelek közé lépő Serbán Henrik ezúttal nem bokszolta végig a négy mentet: egy nagyon jó első három perc után – megrendítette ellenfelét – a szlovák Henrich Herák nem jött ki a folytatásra, miután a bal válla elég komolyan megsérült.

A Toto Box-Promotion képviseletében ringkötelek közé lépett az a Szabó Zoltán is, aki az elmúlt években több külföldi győzelmével bizonyította, hogy nagyszerű bokszoló. Ezúttal Kovács Istvánt győzte le egyhangú pontozással.