Torna-vb - Simone Biles már 19-szeres világbajnok

GES / Gymnastics / DTB Cup, 17.03.2019 professional gymnast Turngeraet international WOMAN SP GIRL GYMNAST STB GYMNASTICS women FIG WORLD CUP artistic gymnastics SPO Turnuebung devices Gymnastics sports sports photo professional sports PROFESSIONAL Maedch
Simone Biles (USA) at the balance beam. GES / Gymnastics / EnBW DTB Pokal, World Cup Ladies, 17.03.2019 - GES / Artistic Gymnastics / Gymnastics World Cup, Stuttgart: 17.03.2019 - | usage worldwide
Vágólapra másolva!
A négyszeres olimpiai bajnok amerikai Simone Biles mindkét női döntőt megnyerte a Stuttgartban rendezett olimpiai kvalifikációs torna-világbajnokság utolsó, vasárnapi versenynapján.

A gerenda fináléjában sokáig a kínai Li Si-csia vezetett, majd honfitársa, a címvédő Liu Ting-ting állt az élre.

Biles a tőle megszokott magabiztossággal mutatta be virtuóz gyakorlatát, és egyedüliként jutott 15 pont fölé ezen a szeren.

A 22 éves versenyzőnek ez volt a harmadik világbajnoki címe gerendán, egyben a 24. vb-érme. Utóbbival megdöntötte a fehérorosz Vitalij Scserbo abszolút csúcsát.

A talaj fináléja előtt csupán az volt a kérdés, Biles mögött ki lesz a második és a harmadik. Mivel brazil és spanyol tornász is a szőnyegre lépett, ritmusos, közönségszórakoztató zenékre lendületes bemutatóknak tapsolhattak a nézők. Az ezüst végül az amerikai Sunisa Leenek, a bronz pedig az orosz Anzselina Melnyikovának jutott.

Biles tripla Cukaharával fűszerezett gyakorlata során egyszer kilépett, ez egytizedes levonást jelentett, ennek ellenére itt is csak ő került 15 pont fölé, és magabiztosan, egypontos előnnyel szerezte meg pályafutása ötödik vb-címét ezen a szeren.

Az amerikai klasszis öt aranyat nyert Stuttgartban, ahonnan 19-szeres világbajnokként és 25-szörös érmesként távozik.

Többször is utalt már rá, hogy a jövő nyári, tokiói olimpia után visszavonul, és ha ez valóban így lesz, akkor ez volt pályafutása utolsó világbajnoksága.