Vágólapra másolva!

Dévay Márk ezüstérmet szerzett a Strand Világjátékokon

Ezüstérmet nyert hétfőn aquatlonban Dévay Márk a dohai Strand Világjátékokon.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapjának beszámolója szerint a férfiak 30 fős mezőnye közép-európai idő szerint 5 órakor rajtolt el. Dévay végig az élcsoportban haladt a 2,5 kilométeres futásból, 750 méter úszásból, majd újabb 2,5 kilométeres futásból álló versenyben, és végül a spanyol Tarek Vinuelas után hét másodperccel ért célba. Ezzel a magyar küldöttség első érmét szerezte a múlt pénteken kezdődött és szerdáig tartó multisport-eseményen.

Strand Világjátékokat most rendeznek először, mégpedig a Nemzeti Olimpiai Bizottságok Szövetségének (ANOC) égisze alatt. Az elképzelés 2015-ben vetődött fel azzal a céllal, hogy szép tengerparti helyszínekre vigyenek akciódús strand- és vízisportokat.

Dohában 97 ország több mint 1230 sportolója méri össze erejét. A katari fővárosban 14 szakágban 350 érmet osztanak ki. Olyan sportágak - zömmel olimpiai sportágak nem olimpiai versenyszámai - szerepelnek a programban, mint a 3x3 kosárlabda, a karate (kata), az aquatlon, sportmászás vagy a gördeszka.

A magyar színeket öt sportágban - nyíltvízi úszásban, aquatlonban, strandkézilabdában, karatéban és strandbirkózásban - 32 sportoló képviseli.