Társoldalunk:

Újabb négy magyar aranyérem a maratoni kajak-kenu vb-n

2019.10.18. 15:41

Pénteken a magyar kajak-kenu válogatott négy aranyérmet nyert a Kínában zajló ifjúsági, U23-as és felnőtt maratoni világbajnokságon.

A második napon nem rendeztek a felnőttek számára versenyt, viszont ugyanúgy kettős magyar győzelemmel indult a nap, mint csütörtökön – derült ki a Magyar Kajak-Kenu Szövetség beszámolójából. Az ifi kajakos lányok között párosban a Kőhalmi Emese, Rendessy Eszter egység győzött, utóbbi versenyzőnek az egyes után ez már a második aranyérme volt a vébén. Az ezüstérmet a Csonka Eszter, Csengeri Evelin duó szerezte meg. 

Rendessy Eszter már két aranyérmet nyert a kínában zajló maratoni kajak-kenu-vb-nForrás: canoephotography.com/Bence Vekassy(ICF)/Balint_Vekassy

Az ifista fiúk ugyanezen számában szintén magyar elsőségnek örülhettünk, hiszen Őry Zsombor és Erdélyi Tamás ért elsőként a célba, ugyanitt Vékássy Bendegúz és Redl András negyedikként zárt.

Az ifiknél a harmadik páros versenyszámban, férfi kenuban is csak a magyarok hátát nézte a mezőny, itt Horváth Benedek és Nagy Olivér lett a világbajnok, Kollár Kristóf és Hodován Dávid az ötödik helyen kenuzott a célba. Horváth Benedeknek szintén ez volt a második világbajnoki aranya Kínában.

A pénteki negyedik (összesen már a hetedik) magyar vb-címet az U23-asoknál szerezte Katona Lili kajak egyesben, ugyanitt Nagy Viktóra lecsúszott a dobogóról, negyedikként zárt.

További három magyar érem is született még a második napon: Molnár Csenge (C-1 ifi) ezüst-, Laczó Dániel (C-1 U23) és Györgyjakab Máté (K-1 U23) pedig bronzérmes lett. Meczkó Viktória (C-1 ifi) és Béke Kornél (K-1 U23) egyaránt a kilencedik helyen végzett.