A magyarok 21 éremmel zárták a maratoni kajak-kenu vb-t

Csay Renáta kenu kenus maratoni kajak-kenu
Győr, 2015. szeptember 12. A későbbi második helyezett Csay Renáta a kajak egyesek versenyében a győri maratoni kajak-kenu világbajnokságon 2015. szeptember 12-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A magyar küldöttség kilenc arany-, hét ezüst- és öt bronzéremmel zárta a kínai Saohszingben rendezett maratoni kajak-kenu világbajnokságot.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a női kajak párosok vasárnapi versenyében a Czéllai-Vörös Zsófia, Csay Renáta kettős megvédte címét, mivel az elejétől kezdve komoly tempót diktált, majd a hajrája is tökéletesre sikerült. Csay Renátának ez volt a huszadik vb-aranya, az elsőt húsz évvel ezelőtt, 1999-ben Győrben nyerte.

Csay Renáta minden idők legeredményesebb maratoni kajakosa Forrás: MTI/Kovács Tamás

"Nagyon boldog vagyok, hogy megszereztem a huszadik világbajnoki címemet, hittem benne, hogy sikerülni fog. Szeretek kajakozni, azt hiszem, ennyi a titkom. Szeretnék jövőre is ott lenni a világbajnokságon" - nyilatkozta minden idők legeredményesebb maratoni kajakozója.
A férfi kajak párosok mezőnyében a Boros Adrián, Máthé Krisztián egység ezüstérmet nyert, a kenu párosoknál pedig Laczó Dániel és Nagy Gergely a harmadik helyen ért célba.

A magyar csapat megkapta a legeredményesebb nemzetnek járó díjat, ugyanis 21 érmével több mint kétszer annyi dobogós helyet gyűjtött, mint a második helyezett.