Szellő Imre kiütéses vereséget szenvedett a vb-címmérkőzésen

Szellő Imre, Ryad Merhy
Szellő Imre (jobbra) első vereségét szenvedte el a hivatásosok között
Vágólapra másolva!
A legmagasabban jegyzett magyar profi ökölvívó, Szellő Imre a 7. menetben szenvedett technikai K.O.-vereséget a belga Ryad Merhytől a WBA ideiglenes világbajnoki címéért kiírt mérkőzésen.

A Felix Promotion veretlen cirkálósúlyú ökölvívójának, Szellő Imrének (24-0-0, 16 KO) az ellenfele jóval esélyesebb volt a fogadóirodáknál, így nem csoda, hogy Ryad Merhy (28-1-0, 23 KO) magabiztosan várta az antwerpeni mérkőzést.

Az összecsapás óvatos tapogatózással indult, kevés akció volt az első három percben, számol be a mérkőzésről a Profiboksz.hu szakoldal. Szellő leginkább balegyeneseire hagyatkozott, Merhy pedig testen és fejen is próbált rést találni ellenfele fedezékén. A második menet már akciódúsabb volt,

Szellő beugrásból néhányszor eltalálta Merhyt.

A látható fizikai fölényben lévő belga megpróbálta belőni az ütőtávot és kemény horgaival eltalálni ellenfelét, de nem járt különösebb sikerrel.

Szellő Imre (jobbra) első vereségét szenvedte el a hivatásosok között Forrás: Profiboksz.hu

A tapogatózó menetek után egyre jobb ütésváltások alakultak ki, ahol mindkét ökölvívó talált, ám Merhy elkezdte átvenni a vezetést. Az 5. menet elején Merhy betalált egy jobb horoggal, amitől Szellő hátramenetbe kapcsolt, de így sem tudta hatékonyan kezelni ellenfele támadásait és többször is bajba került. A nehéz percek után a 6. menetben mintha lassult volna a tempó,

Merhy azonban ismét eladta a csapottat és megrendítette Szellőt, akinek az orra is felszakadt,

és minden erejére szüksége volt, hogy átvészelje a belga támadásait. A menet végéig ez sikerült is, de Merhy egy pontos balhoroggal féltérdre küldte a magyar ökölvívót. A szünetben nem sikerült teljesen regenerálódnia Szellőnek és a 7. menet közepén egy bal-jobb kombinációt követően ismét a padlón találta magát. Merhy támadásba lendült és keményen megsorozta az erejével teljesen elkészülő Szellőt, majd egy balfelütéssel kiütötte riválisát.

Szellő ugyan felállt, de nem volt olyan állapotban, hogy folytathatná a találkozót, így a vezetőbíró beszüntette a mérkőzést (TKO).