Társoldalunk:

Magyarország is vonzotta a Giróra a háromszoros világbajnokot

2019.10.25. 12:14

Peter Sagan, a szlovákok háromszoros világbajnok kerékpárversenyzője a hivatalos útvonal prezentáción jelentette be, hogy rajthoz áll 2020-as Giro d'Italián. Ahogyan azt helyszíni riportunkban már olvasható volt, az első három szakasznak Magyarország útjai adnak majd otthont. Sagan Instagram oldalán megosztott bejegyzésében beszélt a döntés miértjéről.

Olaszország különleges helyet foglal el a szívemben. Itt nyertem meg életem első világbajnoki címét 2008-ban, majd öt éven át olasz csapat színeiben versenyeztem. Az elmúlt tíz évben számos alkalommal jártam Olaszországban, azonban mindeddig valami nagyon hiányzott nekem: a Giro d'Italia. Nem hiszem, hogy van olyan kerékpáros, aki ne szeretne legalább egyszer ott lenni a mezőnyben. Az egyik legszebb, és legtöbb kihívással teli útvonal a Giróé a világon.

- mondta a 29 éves versenyző, aki 2015-17. között egyedülálló módon zsinórban háromszor is megnyerte az országúti világbajnokság mezőnyversenyét.

Éppen ezért szeretném bejelenteni, hogy én is ott leszek Budapesten 2020. május 9-én. Az útvonal nem tűnik könnyűnek, de izgatottan várom, hogy kezdődjön. A Grande Partenza és az első három szakasz hazámhoz, Szlovákiához közel, Magyarországon lesz, ez is szerepet játszott a döntésemben. Bízom benne, hogy nagyon sok szlovák szurkoló jön majd ki a magyar utakra buzdítani engem.

- a Tourminator becenévre hallgató versenyző a Tour de France-on megnyert hét zöld trikója után 2020-ra a Giro pontversenyének megnyerését tűzte ki célul.

Viszlát májusban a magyar és az olasz utakon!