Vágólapra másolva!
A címvédő Jelina Szvitolina és a román Simona Halep is győzelemmel kezdett a 14 millió dollár (4,1 milliárd forint) összdíjazású női tenisz-világbajnokságon hétfőn a kínai Sencsenben.

A keménypályás tornán a Bíbor csoport 1. fordulójában Szvitolina egy küzdelmes és egy simább szettben verte a cseh Karolina Pliskovát. Előbbi rövidítésében 26 labdamenetet láthattak a nézők, az ukrán játékosnak hét, Pliskovának pedig egy szettlabdája volt. Szvitolina tavaly veretlenül nyerte meg a vb-t, és az idén ő az egyetlen a nyolcfős mezőnyben, aki 2019-ben egyetlen tornát sem nyert.

Jelina Szvitolina győzött a WTA-vb-n Forrás: AFP/Roslan Rahman

A kvartett második meccsén a US Open-címvédő Bianca Andreescu és a wimbledoni bajnok Simona Halep csapott össze. A kanadai tinédzsernek a magabiztosan hozott nyitószett után a második felvonásban 6:5-nél meccslabdája volt, ám a románok volt világelsője rövidítésben kiegyenlített, majd a döntő játszmában háromszor is elvette Andreescu adogatását, és 2 óra 28 perc alatt győzött.

A másik, Piros csoportban a világelső Ashleigh Barty mellett a japán Oszaka Naomi (3.), a cseh Petra Kvitova (6.) és a svájci Belinda Bencic (7.) szerepel, a csoportokból az első két helyezett jut elődöntőbe.

Eredmények:
egyes, Bíbor csoport, 1. forduló:
Jelina Szvitolina (ukrán, 8.)-Karolina Pliskova (cseh, 2.) 7:6 (14-12), 6:4
Simona Halep (román, 4.)-Bianca Andreescu (kanadai, 5.) 3:6, 7:6 (8-6), 6:3

korábban:
páros, Vörös csoport, 1. forduló:
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 3.) - Latisa Csan, Csan Hao-cseng (tajvani, 5.) 6:2, 5:7, 10-6 - döntő rövidítés