Vágólapra másolva!
A kétszeres Grand Slam-győztes Naomi Osaka helyére beugró Kiki Bertens három játszmában legyőzte az év végi világelső Ashleigh Bartyt. Ezzel megszületett a 2019-es WTA Finals eddigi legnagyobb meglepetése.

A csoportkör egyik legjobban várt mérkőzésének ígérkezett volna a keddi Ashleigh Barty – Naomi Osaka mérkőzés. A világranglista első három helyén álló két teniszezőből mindketten győzelemmel kezdték a 2019-es női tenisz világbajnokságot. Osaka azonban nagy árat fizetett a Petra Kvitová elleni sikerért. A japán teniszező vállsérülést szenvedett, amiért visszalépett a tornától.

Az Osaka sérülése miatt lehetőséget kapó Kiki Bertens legyőzte a világelsőt, így még akár tovább is juthat a csoportkörből Forrás: AFP/Noel Celis

Osaka helyére a holland Kiki Bertens érkezett a Piros csoportba, és nem okozott csalódást a Barty elleni mérkőzésen. Bár az első szettet a világelső ausztrál nyerte, és a második szettben is brékelőnybe került holland ellenfelével szemben, Bertens vert helyzetből fordítani tudott. Hiába az eggyel kevesebb mérkőzés, a 27 éves játékos így is továbbjuthat a csoportjából, ha legyőzi Belinda Bencicet csütörtökön.

Tenisz, WTA-világbajnokság, Sencsen, Piros csoport
Kiki Bertens (holland, 9.) – Ashleigh Barty (ausztrál, 1.) 3:6, 6:3 6:4
Belinda Bencic (svájci, 7.) - Petra Kvitová (cseh, 6.) 6:3, 1:6, 6:4