Társoldalunk:

Világbajnoki döntős a Babos-Mladenovic teniszpáros

2019.11.02. 10:45

Világbajnoki döntőbe jutott Babos Tímea Kristina Mladenoviccsal az oldalán a Sencsenben rendezett női tenisz-vb-n, a párosok versenyében.

Nem kezdett jól a magyar-francia kettős, mérkőzés első szettjében mindhárom saját adogatását elveszítette és csak egyszer tudta elvenni az ellenfele szerváját, így 6-1-re kikapott. A páros mindkét tagja rosszul szervált, az első adogatásuk mindössze 47%-ből szereztek pontot, ha második adogatásra kényszerültek, akkor pedig nem tudtak az első játszmában pontot ütni.

Kristina Mladenovic és Babos Tímea a második szettben játszott igazán jólForrás: MTI/EPA/Caroline Blumberg

A folytatásban magabiztosabban adogattak Babosék, mindössze egy alkalommal nem hozták a saját szervájukat, viszont kétszer elvették a kínai-ausztrál kettős adogatását, így 6-4-re megnyerték a második szettet. Akkor sikerült nyerőket ütni mindkettőjüknek, amikor a legkiélezettebb volt a mérkőzés. Következhetett a tíz pontig tartó rövidítés. 7-4-es hátrányban is volt már a magyar-francia páros, de végül 10-8-ra megnyerte a döntő rövidítést, így a tavalyi év után ismét bejutott a világbajnoki döntőbe.

Az ellenfele a fináléban a Grönefeld-Schuurs – Hszieh-Srtycova mérkőzés győztes párosa lesz.

Eredmény:
páros, elődöntő:
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 3.) - Samantha Stosur, Csang Suaj (ausztrál, kínai, 7.) 1:6, 6:4, 10-8