Világbajnoki döntős a Babos-Mladenovic teniszpáros

2019 US Open - Day 9 GettyImageRank3 SPORT TENNIS grand slam us open tennis championships
NEW YORK, NEW YORK - SEPTEMBER 03: Timea Babos of Hungry and Kristina Mladenovic of France celebrates a point during their Women's Doubles quarterfinal match against Ashleigh Barty of Australia and Victoria Azarenka of Belarus on day nine of the 2019 US Open at the USTA Billie Jean King National Tennis Center on September 03, 2019 in the Queens borough of New York City. Elsa/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Világbajnoki döntőbe jutott Babos Tímea Kristina Mladenoviccsal az oldalán a Sencsenben rendezett női tenisz-vb-n, a párosok versenyében.

Nem kezdett jól a magyar-francia kettős, mérkőzés első szettjében mindhárom saját adogatását elveszítette és csak egyszer tudta elvenni az ellenfele szerváját, így 6-1-re kikapott. A páros mindkét tagja rosszul szervált, az első adogatásuk mindössze 47%-ből szereztek pontot, ha második adogatásra kényszerültek, akkor pedig nem tudtak az első játszmában pontot ütni.

Kristina Mladenovic és Babos Tímea a második szettben játszott igazán jól Forrás: MTI/EPA/Caroline Blumberg

A folytatásban magabiztosabban adogattak Babosék, mindössze egy alkalommal nem hozták a saját szervájukat, viszont kétszer elvették a kínai-ausztrál kettős adogatását, így 6-4-re megnyerték a második szettet. Akkor sikerült nyerőket ütni mindkettőjüknek, amikor a legkiélezettebb volt a mérkőzés. Következhetett a tíz pontig tartó rövidítés. 7-4-es hátrányban is volt már a magyar-francia páros, de végül 10-8-ra megnyerte a döntő rövidítést, így a tavalyi év után ismét bejutott a világbajnoki döntőbe.

Az ellenfele a fináléban a Grönefeld-Schuurs – Hszieh-Srtycova mérkőzés győztes párosa lesz.

Eredmény:
páros, elődöntő:
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 3.) - Samantha Stosur, Csang Suaj (ausztrál, kínai, 7.) 1:6, 6:4, 10-8