Vágólapra másolva!
Ekler Luca tovább folytatta kiváló szereplését a dubai Para Atlétikai Világbajnokságon, 200 méteren megszerzett újabb ezüstérmével bővítette érem kollekcióját!

A Para Atlétikai Világbajnokság hetedik napján rendezték a T38-as kategória 200 méteres síkfutás döntőjét. A TFSE versenyzője ma a hetes pályát kapta, a 100 méter világbajnoka, a brit Sophie Hahn ezúttal a négyes pályáról rajtolhatott. Ekler Luca a verseny előtt elmondta, hogy jobban szeret úgy futni, hogy látja a mezőnyt, de nem a pályabeosztás fogja eldönteni a versenyt. Ahogy a tegnapi 100-as döntőben is teljesen ki tudta zárni, hogy a rajtpozícióból kétszer is felállították a mezőnyt, így ma sem fogják zavarni a külső körülmények, tette hozzá még a verseny előtt a világbajnok atléta.

A T38-as kategória részére a 200 méter nem paralimpiai versenyszám, de így is színvonalas versenyt láthattunk. Sophie Hahn most sem adott lehetőséget másnak, rajt cél győzelmet aratott és ismét világcsúcsot futott. Ekler Luca nem kezdett túl erősen, 100 méternél még csak ötödik volt, de a második 100 méteren folyamatosan dolgozta le a hátrányát és magabiztosan ért célba a második helyen, ismét egyéni csúccsal. Időeredménye 26.6.

A verseny után Ekler Luca elmondta, hogy nagyon boldog, hogy sikerült mindhárom számban érmet szereznie. Köszönetet mondott edzőjének, Szalma Lászlónak, a családjának, a válogatott mellett dolgozó sportszakembereknek és mindenkinek, aki segítette a felkészülését: „Nagyon boldog vagyok és nagyon fáradt is egyben. Sokat dolgoztunk, hogy jól sikerüljön a világbajnokság, nagyon jó érzés, hogy örömöt tudtam szerezni az atlétikát szeretők számára. Most egy kis pihenő vár rám, de hamarosan megkezdjük a felkészülést a Paralimpiai Játékokra."

Végeredmény:
200 méteres síkfutás (T38)
1. Sophie Hahn (GBR) 25.92 WR
2. Elker Luca (HUN) 26.61 PB
3. Rhiannon Clarke (AUS) 26.79 AR

A Magyar Csapat eddig egy arany, két ezüst és egy bronzérmet szerzett a Para Atlétikai Világbajnokágon. A versenyzőink három kvótát is gyűjtöttek a 2020. évi Paralimpiai Játékokra: Ekler Luca, Biacsi Ilona és Biacsi Bernadett már biztosan ott lesz jövőre a paralimpián.