Cicipasz nyerte az ATP-világbajnokságot

Horizontal TENNIS
Greece's Stefanos Tsitsipas poses with the winner's trophy after winning the men's singles final match on day eight of the ATP World Tour Finals tennis tournament at the O2 Arena in London on November 17, 2019. - Tsitsipas beat Austria's Dominic Thiem to win the match 6-7, 6-2, 7-6. (Photo by Glyn KIRK / AFP)
Vágólapra másolva!
A görög Sztefanosz Cicipasz nyerte meg a férfi tenisz ATP-világbajnokságot Londonban, miután a vasárnapi fináléban játszmahátrányból bizonyult jobbnak az osztrák Dominic Thiemnél.

A kevés bréklehetőséget hozó első szettet 1 óra 9 perc után az ötödik helyen kiemelt osztrák játékos nyerte meg, aki a rövidítésben kerekedett a hatodikként rangsorolt görög riválisa fölé.

A második játszma elején Thiem játéka teljesen szétesett, Cicipasz ezt kihasználva két brékkel gyorsan meglépett 4:0-ra, majd ilyen előnyből kiszerválta a szettet. Az első négy labdamenetben az osztrák mindössze két pontot hozott össze: saját szervajátékai során egyet-egyet.

Következett a döntő szett, amelyben a végig stabilabb játékot nyújtó Cicipasz 1:1 után brékelőnybe került, amit a rendkívül hullámzó Thiem 2:3 után tudott visszavenni. Miután a folytatásban mindkét játékos hozta a szervagémjeit, ismét a rövidítésre maradt a döntés. Ott előbb a közönség szimpátiáját maga mellett tudó görög tudott meglépni 4-1-re, de az osztrák egyenlített. Több fordulat és Thiem-pont azonban már nem volt a mérkőzésben, amelyet Cicipasz az első meccslabdájával le tudott zárni.

Az összecsapás 2 óra 35 percig tartott.

Cicipasz tavaly még az U21-es vb-t nyerte meg, ezúttal viszont már a legjobbak között diadalmaskodott.
A görög játékos hetedszer mérkőzött meg az osztrák teniszezővel, harmadszor tudta legyőzni.

Eredmények:
ATP-világbajnokság, London, döntő:
Sztefanosz Cicipasz (görög, 6.)-Dominic Thiem (osztrák, 5.) 6:7 (6-8), 6:2, 7:6 (7-4)