Vágólapra másolva!
A hazai fair play testület a sportszerű cselekedetet, a sport szolgálatában kifejtett tevékenységet, a fair play népszerűsítését, az életművet, valamint a szabadidősport, illetve a művészet/tudomány területén a fair play szellemiségében végzett munkát jutalmazta trófeával vagy diplomával a Duna Arénában rendezett ünnepségen.

Kamuti Jenő, a MOB fair play bizottságának elnöke emlékeztetett arra, hogy Párizsban 1963-ban alakult meg a Nemzetközi Fair Play Bizottság, Magyarországon pedig az első díjakat 1967-ben ítélte oda a Magyar Újságíró Szövetség és az Országos Sporthivatal által létrehozott fair play testület.

"A díjátadók több évtizedes története során ez az első alkalom, hogy a Magyar Sportjogász Társaság (Sportjus) is bekapcsolódott, hiszen a fair play és a jog együtt jár"

- mondta, majd hozzáfűzte: szerinte azért a fair play több annál. Kásler Miklós köszöntőjét Kovács István olimpiai, világ- és Európa-bajnok ökölvívó, az est házigazdája olvasta fel. "A sport kitartásra, egymás tiszteletére nevel, tanít és ösztönöz. Példaképek nemcsak sikeres sportolók lehetnek, hanem azok is, akik segítenek társaikon, bajba jutott ellenfeleiken" - állt többek között az emberi erőforrások miniszterének üzenetében.

Kulcsár Krisztián MOB-elnök kiemelte a Nemzetközi Fair Play Bizottságot is irányító Kamuti Jenő fáradhatatlan tevékenységét; mint mondta, ő a fair play mozgalom mozgatórugója. "Fair play nélkül nincs sport, szoktam mondani, bár ez nem minden esetben igaz. Inkább azt vallom: a sport azért van, hogy terjessze a fair play eszméjét" - fogalmazott. Nagy Zsigmond, a Sportjus elnöke emlékeztetett rá, társaságuk mottója, hogy a sport alapvető emberi jog, és kiemelte, közösségük elkötelezett a sport és a jog iránt. "Bízunk benne, hogy a mai alkalom hosszú közös utat indít el" - mondta.

A Magyar Fair Play Bizottság díjazottjai:
fair play cselekedet:
---------------------
trófea:
Szántói Szabó Tamás (kajak-kenu)
diploma:
Sipos Árpád (teqball)
Rade Mijatovic (kézilabda)

a sport szolgálatában:
----------------------
trófea:
Köpf Károly (sportvezető)
Karger Kocsis László (sportdiplomáciai főtanácsadó)
diploma:
Győr Béla (hagyományőrző)

a fair play népszerűsítése:
---------------------------
trófea:
Füredi Marianne (újságíró)
Szalay Péter (újságíró)
diploma:
FTC jégkorongszakosztály U8-U10-es korcsoport

szabadidősport:
---------------
trófea:
Magyar Repülő Korong Országos Sportági Szakszövetség

életmű:
-------
trófea:
Sziklenka László (kajak-kenu)
Csányi Rajmund (torna)
Bérces Edit (ultrafutás)
Göröcs János (labdarúgás)
diploma:
Pajor István (sí)

művészet/tudomány:
------------------
trófea:
Juhász Árpád (televíziós, utazó)