Kegyetlenül kiütötte veterán ellenfelét a nehézsúlyú világbajnok - videó

Deontay Wilder v Luis Ortiz GettyImageRank2 SPORT BOXING
LAS VEGAS, NEVADA - NOVEMBER 23: Deontay Wilder (L) throws a right at Luis Ortiz in the third round of their WBC heavyweight title fight at MGM Grand Garden Arena on November 23, 2019 in Las Vegas, Nevada. Wilder retained his title by seventh-round knockout. Ethan Miller/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A magyar idő szerint vasárnap hajnali Las Vegas-i gálán húzott kesztyűt a WBC nehézsúlyú világbajnoka, az amerikai Deontay Wilder, aki kiütéses győzelmet aratott a veterán kubai Luis Ortiz ellen.

A WBC veretlen amerikai világbajnoka 2018. márciusa után találkozott ismét a szorítóban a 40 éves kubaival: az első mérkőzésüket a 10. menetben kihirdetett technikai K.O.-val nyerte Wilder.

A második, ezúttal is 12 menetesre kiírt találkozó vélhetően nem fog versenybe szállni az év mérkőzése díjért, ezzel együtt feszültségből nem volt a hiány már a nyitó perekben sem, számol be az összecsapásról a Profiboksz.hu. A taktikus, lassú mederben folyó küzdelem során érezhető volt, hogy a mérkőzései 95 százalékát kiütéssel nyerő Wilder most is kivárásra és egy nagy ütésre játszik, Ortiz viszont támadóbb felfogásban bokszolt, és ahogy utólag kiderült, a 6. menetet követően vezetett is kubai kihívó mindhárom pontozónál 59-55, 59-55, 58-56 arányban.

A 7. menetben aztán fordult a kocka, Wilder megvillant, és szinte a semmiből leütötte egy gyilkos, fejre mért jobbegyenessel Ortizt, akit Kenny Bayless vezetőbíró ki is számolt (K.O.).

A címét megvédő Wilder új profi rekordja: 42 győzelem (ebből 41 K.O./T.K.O.), 1 döntetlen, 0 vereség.