Társoldalunk:

Megvan a magyar Davis-kupa-csapat márciusi ellenfele

2019.11.24. 13:36

Belgiumot fogadja a magyar férfi teniszválogatott a Davis Kupa jövő márciusi selejtezőjében.

A vasárnapi, madridi sorsoláson eldőlt, hogy a kiemelt belgák a magyarokat kapták ellenfélül, és mivel tavaly februárban Brüsszelben csapott össze a két csapat, jövőre Magyarország ad otthont a párharcnak.

  Járhattunk volna rosszabbul is, a hazai pálya természetesen sokat jelent, történtek már csodák Budapesten

– nyilatkozta az MTI-nek Köves Gábor szövetségi kapitány.

"A belgák jó csapatot alkotnak, főleg ha sztárjuk, David Goffin is játszik. Tavaly 3-2-re kikaptunk tőlük, majd egyeztetjük a szövetséggel és a fiúkkal, hogy idehaza milyen borítás lenne a legjobb. Mindenesetre nem reménytelen a helyzetünk, bízom benne, hogy Fucsovics Marci és Balázs Ati is rendelkezésre áll majd" – tette hozzá.

David Goffin (balra) és Fucsovics Márton ezúttal Magyarországon mérkőzhet meg egymássalForrás: AFP/Eric Lalmand

A két válogatott tavalyi összecsapásán a világranglistán jelenleg 11. Goffin mindkét egyes meccsét megnyerte Fucsovics, illetve Balázs ellen, a harmadik belga győzelmet pedig Ruben Bemelmans aratta.

Az idei selejtezőben a Fucsovics Márton és Balázs Attila nélkül kiálló magyarok 5-0-ra kikaptak a németektől Frankfurtban, majd szeptemberben a budapesti osztályozón - immár a legjobbakkal kiegészülve - 3-2-re verték az ukránokat, így jövőre is a selejtezőben próbálkozhatnak. A március 6-án és 7-én sorra kerülő csata győztese részt vesz a novemberi, madridi 18 csapatos fináléban.