Társoldalunk:

Sós Csaba: Nem Tusup miatt maradt ki Szilágyi Liliána az Eb-keretből

2019.11.28. 16:00

Az úszók szövetségi kapitánya, Sós Csaba kijelentette: Szilágyi Liliánát nem edzője, Shane Tusup személye, hanem gyenge formája miatt hagyta ki az Európa-bajnoki keretből.

Éretlenül áll Szilágyi Liliána kijelentése előtt az úszóválogatott szövetségi kapitánya, Sós Csaba. A 22 éves Eb-ezüstérmes sportoló úgy érzi, azért nem indulhat a december 4-8. közötti, glasgow-i rövid pályás Európa-bajnokságon, mert a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka korábbi edző-férje, Shane Tusup irányítja a felkészülését. 

Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya értetlenül áll Szilágyi Liliána szavai előttFotó: Szabó Gábor - Origo

„Erről szó sincs  – mondta a Borsnak határozottan Sós. – Jelen pillanatban Lilu nincs olyan formában, hogy elinduljon egy kontinenstornán. Elhiszem, hogy szeretne részt venni, de ez nem egy világkupa, ahol ha az egyik szám nem sikerül, akkor javítunk a következőben."

A kapitány hozzátette: folyamatosan nyomon követi Szilágyi munkáját, de az októberi berlini világkupán nyújtott teljesítményén is látszott, messze van még a csúcsformától.

„200 pillangón 2:18-as időt úszott. Ez egyértelműen edzetlenségre utal – jelentette ki Sós, majd folytatta – De ezzel nincs is gond, hiszen nemrég váltott edzőt. A formán kívüliség egyébként a november eleji dohai világkupán is látszott, gyakorlatilag alig érte el a falat. Ráadásul olyan úszók vannak előtte, mint Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna és Kapás Boglárka. Az első két versenyzőtől olyan messze van jelen pillanatban, hogy még rivalizálásról sem beszélhetünk. Fölöslegesnek tartottam nyolc napra azért kiutaztatni, hogy egyszer ússzon délelőtt 200 méter pillangót – fogalmazott keményen a szakember.

Sós kijelentette: szövetségi kapitányként az a dolga, hogy a legeredményesebb csapatot állítsa össze egy világeseményre, ezért számára teljesen közömbös, hogy melyik versenyzőt ki készíti fel.