Társoldalunk:

Kedden rajtol a felnőtt ökölvívó országos bajnokság

2019.12.02. 18:09

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség hagyományosan december elején rendezi a háromszoros olimpiai bajnok, Papp László nevét viselő felnőtt ob-t. A megmérettetésnek idén a Madárfészek és a Körcsarnok adnak majd otthont.

Kedden, december 3-án, 15.00-kor kezdődnek a küzdelmek az országos bajnokságon a felnőtt férfi és női mezőny tagjai között, összesen 158-an neveztek a megmérettetésre. Az első két napon a selejtezők a Madárfészekben, míg az elődöntők és a finálék 5-én és a zárónapon, 6-án a Körcsarnokban lesznek. Az összecsapások a második és harmadik napon 14.00-kor, míg 6-án 15.00-kor rajtolnak a tervek szerint. A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Ifjabb Balzsay Károly szerint ennek a megmérettetésnek kiemelt jelentősége lesz az olimpiai csapatba kerülés szempontjából. Az M1 aktuális csatornán hétfőn a súlyos betegségből felépülő szakember elmondta: egyre jobban van, már százszázalékos munkát végezhet. Előre tekintve kifejtette, márciusban Londonban európai, majd májusban Párizsban világkvalifikáció lesz a sportágban az ötkarikás játékokra.

Harcsa ZoltánForrás: AFP/Yuri Cortez

"Azt remélem, hogy egy-egy olimpiai kvótát tudunk szerezni ezeken a versenyeken. Reális esélyünk erre Harcsa Zoltánnál, illetve az alsóbb súlycsoportokban van" - fogalmazott Balzsay. A 75 kilogrammosok között komoly kihívója van a kétszeres olimpikon Harcsa Zoltánnak, aki hétfőn jelentette be, a továbbiakban nem Balzsayval, hanem Szántó Imrével készül a tokiói olimpiára, az ötkarikás játékokat követően pedig várhatóan befejezi pályafutását. Az Eb-bronzérmes öklözőt a februári Bocskai emlékversenyen Cservenka Róbert győzte le. A korábban 56 kilósok között versenyző Eb-harmadik Csóka Nándor ezúttal az 52 kilogrammosok között próbál szerencsét, ám ebben komoly vetélytársai lesznek, Balzsay szerint négyen is harcban lehetnek az elsőségért. Jövő februárban következik a Bocskai emlékverseny, előtte és utána pedig nemzetközi edzőtáborban vesznek részt a magyar öklözők.