Kis híján tragédiával kezdődött a második Joshua-Ruiz összecsapás

aviation Horizontal
A British Airways aeroplane takes off from the runway at Heathrow Airport's Terminal 5 in west London, on September 13, 2019. (Photo by Tolga Akmen / various sources / AFP)
Vágólapra másolva!
Hősként ünneplik Dean Whyte brit bokszedzőt, aki London–Rijád repülő járaton megfékezett egy férfit, aki a gép ajtaját akarta kinyitni tízezer méter magasban. A repülőn több sporttársa mellett a korábbi nehézsúlyú világbajnok, az Andy Ruiz Jr. elleni visszavágóra készülő Anthony Joshua édesanyja is rajta volt.

A British Airways 263-as járata még hétfőn repült Londonból Rijádba, rajta a december 7-i, szombati Ruiz–Joshua meccset szervező Matchroom promóciós cég több munkatársával, valamint Yeta Odusanyával, a brit klasszis édesanyjával. A Guardian beszámolója szerint nagyjából egy órával a landolás előtt az egyik utas pánikrohamot kapott, és miközben azt kiabálta, hogy "Ki akarok szállni!" megpróblta kinyitni a gép ajtaját.

Ekkor lépett közbe Dean Whyte, akinek a testvére, Dillian Whyte szombaton ugyancsak ringbe lép a szaúdi fővárosban a lengyel Mariusz Wach ellen. A két méter magas Whyte lefogta a veszélyes utast, és miközben tartotta, próbálta megnyugtatni.

"Olyan volt, mint egy mozifilmben – mondta Whyte a Guardiannek a történtekről. – Miközben lefogtam, tört angolsággal továbbra is csak azt mondogatta, hogy ki akar szállni. Erősen fogtam, kész voltam, hogy lekeverjek neki egy jó nagy pofont, ha szükséges, de aztán a gép biztonsági embere és én is láttam, hogy nincs erre szükség. Fejben nem volt valami jól az ember. Úgyhogy csak fogtam, és próbáltam megnyugtatni. Szerencsére működött."

Anthony Joshua 6:10-től hálálkodik: