Bemértek a felek az év bokszmeccsére

Rijád, 2019. december 6. Az amerikai Andy Ruiz (b) és a brit Anthony Joshua az Ökölvívó Világszövetség (WBA), a Nemzetközi Ökölvívó-szövetség (IBF), az Ökölvívó Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Ökölvívó Szervezet (IBO) profi nehézsúlyú bajnoki címéért vívott bokszmérkőzés visszavágójának hivatalos mérlegelésén Rijádban 2019. december 6-án. Az Összecsapás a dűnék között fantázianevű meccs, amelyet december 7-én rendeznek, a két öklöző júniusi, New York-i találkozójának a visszavágója. Az első csatát ugyanis nagy meglepetésre az akkori kihívó, az amerikai Ruiz nyerte technikai KO-val a korábbi 22 meccsén győztes brit világbajnok ellen. MTI/AP/Haszan Ammar
Vágólapra másolva!
Az év egyik legjobban várt ökölvívó mérkőzése Andy Ruiz Jr és Anthony Joshua között lesz december 7-én Szaúd-Arábiában. A fiatal mexikói bokszoló még június 1-én vette el az addig veretlen brit sportolótól a WBA, IBF, WBO és IBO szervezetek nehézsúlyú világbajnoki öveit. Kettejük visszavágójának az ország fővárosa, Rijád ad otthont.

Június 1-én általános meglepetésre Andy Ruiz Jr alaposan elverte, és a hetedik menetben technikai KO-val elvette a korábbi olimpikon világbajnoki öveit. Az akkor 29 éves sportoló ezzel a győzelemmel Mexikó első profi nehézsúlyú világbajnoka lett. Azóta több mint fél év telt el és szombaton újra ringbe szállnak a felek. A mérkőzés előtti utolsó kötelezettség a mai mérlegelés volt, amelyen az előző meccshez képest Joshua 4,5 kilóval könnyebben, 107,5 kg-val mért be. A 30 éves bokszoló még sosem volt ilyen „könnyű" címmeccsen. Ruiz már nyáron sem volt vékony, akkor 121,6 kg volt, most 128,4 kg-ot mutatott a mérleg. A magyar idő szerint kora este kezdődő gálát élőben lehet majd nézni a televízióban.