Társoldalunk:

Rácz Félix szakít a magyar ökölvívással

2019.12.06. 15:42

A legsikeresebb magyar profi ökölvívó promóciós iroda vezetője a honlapján jelentette be, hogy a jövőben nem kíván együttműködni a Magyar Ökölvívó Szakszövetséggel.

Mint írják, "ő és a hivatásos versenyzőket képviselő tagozat évek óta szélmalomharcot vív a Magyar Ökölvívó Szakszövetséggel, hogy a hivatásosokat is hasonló jogok illessék meg, mint az amatőröket".

Rácz Félix eljutatott egy levelet a MÖSZ Hivatásos Tagozat vezetőjének, amiben az áll, hogy „2020-tól nem kívánok a MÖSZ-el együttműködni, a jövőben pedig nem tervezek Magyarországon eseményeket szervezni!"

Az elmúlt mintegy két évtizedben Rácz és csapata 147 hivatásos gálát szervezett Magyarországon, Dubaiban, Szerbiában, Romániában és Szlovákiában. Ezek között volt egyebek között Erdei Zsolt búcsúmérkőzése, és a 3,2 milliós nézettséget generáló Nagy János–Juan Pablo Chacón összecsapás is.

Rácz Félix egy hosszú interjúban fejti ki nézeteit a szövetséggel történő együttműködésről, a hivatásosok olimpiai szerepléséről és a támogatások elosztásának anomáliáiról.