Anthony Joshua visszavágott Ruiznak, pontozással nyerte a visszavágót

Box Horizontal
British boxer Anthony Joshua (white trunks) competes with Mexican-American boxer Andy Ruiz Jr (golden trunks) during the heavyweight boxing match between Andy Ruiz Jr. and Anthony Joshua for the IBF, WBA, WBO and IBO titles in Diriya, near the Saudi capital on December 7, 2019. - Joshua reclaimed his world heavyweight crown from Andy Ruiz, outclassing the Mexican-American to score a unanimous points victory. (Photo by Fayez Nureldine / AFP)
Vágólapra másolva!
A brit Anthony Joshua egyhangú pontozással legyőzte az amerikai Andy Ruiz Jr.-t szombaton Rijádban, így visszavágott a váratlan júniusi vereségért, és ismét négy profi bokszszervezet nehézsúlyú világbajnoka lett.

A 12 menetes világbajnoki címmeccsen – amelyet egy vadonatúj, 15 ezer férőhelyes sportcsarnokban rendeztek – a tudósítások szerint végig a kihívó Joshua irányított, aki az első találkozójukkal ellentétben ezúttal sokkal felkészültebb és taktikusabb volt. Az ellenfelénél lényegesen zömökebb Ruiz már a mérkőzés előtt arról nyilatkozott, hogy a győztes taktikájával másodszor biztosan nem érhet el eredményt, és miután újítani nem volt képes, többnyire tanácstalanul és eredménytelenül küzdött.

És közben ilyen egyeneseket nyelt be:

A végén mindhárom pontozó Joshuát hozta ki győztesnek: kettőnél 118:110-re, egyiküknél pedig 119:109-re bizonyult jobbnak a londoni olimpia szupernehézsúlyú aranyérmese, aki ezzel a Boksz Világszövetség (WBA), a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) bajnoka lett.

A 30 éves Joshua mérlege ezzel a sikerrel 23 (21 K.O./T.K.O.) győzelemre és 1 vereségre módosult, a vele egykorú Ruiznak 33 (22 K.O./T.K.O.) győzelme és 2 veresége van.