Társoldalunk:

Wilder szerint Joshua csak szaladgált a ringben, mint a mérgezett egér

2019.12.09. 09:31

Deontay Wilder nem sokáig kereste a szavakat, hogy véleményét formáljon a második Anthony Joshua–Andy Ruiz Jr. nehézsúlyú címmérkőzésről.

A két ökölvívó első meccsét emlékezetes körülmények között nyerte a nem éppen atletikus testalkatú mexikói, míg a fél éven át nagy erőkkel felvezetett rijádi visszavágót a brit nyerte meg. Utóbbiról formált véleményt Deontay Wilder, a WBC nehézsúlyú világbajnoka.

"Joshua azt tette, ami a győzelméhez kellett, egész este mérgezett egérként szaladgált a ringben. Klicskó segítségét kérte az edzőtáborhoz, és gyakorlatilag olyanná is vált, mint ő: jab, fogás, jab, fogás. Egész este ezt csinálta. Ha nekem kellett volna visszavágnom ennek a srácnak, akkor én nem elégedtem volna meg a táncikálással meg a jab-fogással, hanem meg akartam volna mutatni mindenkinek, meg akartam volna győzni az egész világot, hogy én vagyok a legjobb, hogy a közelembe se érhet senki, főleg a súlycsoport mostani állapotában."

Deontay Wilder szívesen hangoztatja a véleményétForrás: AFP/2019 Getty Images/Steve Marcus

"Joshua többször is rámehetett volna, miután betalált a jobbossal. Ha betalál a jobb kéz, akkor tudod, hogy meg van a távolság, mehet a következő ütés, de ő tétovázott. Joshua csak túl akarta élni a meccset, átvette Klicskó mentalitását. Én más vagyok, egy szörny, egy harcos, egy király, egy uralkodó, ezek mind együtt. Ez egy kegyetlen sport és én így is állok hozzá, senkinek se kegyelmezek a ringben" – idézi Wilder szavait a Profiboksz.hu honlap.