Tajvani kettőssel játszik a Szudi-Pergel asztaliteniszező duó az olimpiáért

asztalitenisz
Budapest, 2019. április 24. Pergel Szandra és Szudi Ádám a japán Josimura Maharu és Isikava Kaszumi ellen játszik a legjobb nyolc közé jutásért a budapesti asztalitenisz-világbajnokság vegyes páros versenyében a Hungexpón 2019. április 24-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Szudi Ádám és Pergel Szandra a negyeddöntőben a második helyen kiemelt tajvani duót kapta ellenfélül a csütörtökön kezdődő olimpiai kvalifikációs asztalitenisz World Tour-döntőn, melyen a legjobb négy vegyespáros kvótát szerez a tokiói játékokra.

A kínai Csengcsouban sorra kerülő, egymillió dollár összdíjazású torna nyitónapján, magyar idő szerint 6.40-től lép asztalhoz Lin Jün-csü és Cseng I-csing ellen a Szudi, Pergel kettős, amely a verseny egyetlen magyar résztvevője.

- reagált röviden a sorsolásra Bátorfi Zoltán, a női válogatott szövetségi kapitánya.
A versenyre egyesben 16-16, míg a párosoknál 8-8 duó jutott ki. Vegyespárosban Szudi Ádám és Pergel Szandra nyolcadikként lett tagja a mezőnynek. Rajtuk kívül Európából egy-egy szlovák és francia duó kvalifikálta magát, a többi kettős ázsiai. A viadalt egyenes kieséses rendszerben bonyolítják le.