Vágólapra másolva!
A Professional Darts Corporation (PDC) darts-világbajnokságon sima, 3-0-s vereséggel búcsúzott a további küzdelmektől a verseny második kiemeltje, Rob Cross és az utolsó megmérettetésén tábla elé álló ötszörös világbajnok (4 BDO és 1 PDC) Raymond van Barneveld is elköszönt a viadaltól.

A vb szombat esti programjában először az 52 éves Barney vonult be az Alexandra Palace épületébe, hogy a zsúfolásig megtelt helyen több ezer rajongó előtt megkezdje profi pályafutása utolsó nagy tornáját a visszavonulása előtt. Ellenfele a 46 éves, dartsos körökben kevésbé ismert és eredményes Darin Young volt. Kettejük párharca 1-0-s amerikai vezetéssel kezdődött, innen még egyenlített Barneveld, aztán a holland legenda hullámvölgybe, míg vetélytársa jó formába került, és 3-1-s eredménnyel búcsúztatta a PDC ikonját, nem kis meglepetésre.

Nem sok idő volt a sokkra, mert a program zárásaként érkezett a 2018-as világbajnok, a verseny második kiemeltje, Rob Cross. Ellenfele a világranglista 41. helyén álló Kim Huybrechts volt. Kettejük párharcát egyetlen egy, de annál fontosabb tényező döntötte el a papíron esélytelenebb belga játékos javára, a kiszállókra dobások pontossága. Cross 13-szor próbálkozhatott egy adott leg megnyerését jelentő dobással, de mindössze 2-szer volt eredményes, amivel megpecsételte saját sorsát, simán, 3-0-ra kapott ki. Hihetetlen, de egy este alatt két korábbi világbajnoktól, a tornán ennél sokkal messzebbre várt versenyzőtől búcsúzhattak a rajongók.