Vágólapra másolva!
A PDC-dartsvilágbajnokság hatodik napján ötszettes mérkőzésen jutott be a harmadik körbe a 17. kiemelt Stephen Bunting, Nico Kurz kiejtette James Wilsont, míg James Wade simán győzte le Ritchie Edhouse-t.

Mondhatni, papírformákkal indult a londoni torna szerdai napja, Ron Meulenkamp és Aszada Szeigo is simán továbbjutott.

A harmadik mérkőzés már bőven hozott fordulatokat és izgalmakat is, Harry Ward döntő szettben tudta legyőzni Madars Razmát.

Stephen Bunting és José Justicia második fordulós összecsapása is megragadó volt. Az első szettet a spanyol nyerte meg, a 17. helyen kiemelt angol utána fordított, de Justicia egyenlített. A mindent eldöntő szettben a hirtelen halált elkerülve 6–4-re nyert Bunting, aki így bejutott a harmadik körbe.

Nico Kurz meglepetésre kiejtette James Wilsont Forrás: Bild

Az esti programban Nico Kurz meglepetésre kiejtette James Wilsont, sőt, majdnem összejött egy kilencnyilas is. A német már az utolsó nyilát dobta dupla 12-re, de rosszul célzott, így a sima szektort találta el. A közönség pedig már őrjöngött.

Nem sokon múlt, hogy újabb német versenyző jusson tovább az este, de Gabriel Clemens annak ellenére kikapott Benito van de Pastól, hogy több meccsnyila is volt, ráadásul jobb átlagot is produkált.

Josh Payne-t nem lehetett legyőzni, 3:0-ra húzta be a Diogo Portela elleni meccset, míg James Wade már a második körben lépett a tábla elé az este záró mérkőzésén, és simán, 3:0-ra legyőzte Ritchie Edhouse-t.

(forrás: nso.hu)