Vágólapra másolva!
Eger városának a vezetése szerdán megbeszélésre hívta össze annak a három klubnak a képviselőit, akik a helyi Bitskey Aladár uszodában tartják az edzéseiket, illetve szerveznek ott rendszeresen sporteseményeket. Képviseltette magát a polgármesteri hivatalban a létesítményt üzemeltető vállalkozás is.

„Egyetlen téma került napirendre, amely egyszerre érintette a helyi vízilabda, triatlon és úszóklubot is, nevezetesen az, hogy miként lehet helyet szorítani az amerikai Shane Tusup körül szerveződött, jelenleg négy versenyzőből álló társaságnak. Lehetőleg úgy, hogy az eddig békés egyetértésben működő klubok érdekei a legkevésbé sérüljenek – tájékoztatta a megbeszélés után Kovács Ottó, az egri úszóklub vezetőedzője az SzPress Hírszolgálatot. - Novemberben az amerikai edző próbaképpen már kapott három hétre szóló edzéslehetőséget az úszóklubunktól, de mint azt sejteni lehetett, most hosszabbításért lobbiztak és sikerrel is jártak. A szerdai megbeszélésen Eger első embere hangsúlyozta azt a szándékát, hogy elsősorban az olimpiai kerettag Szilágyi Liliánának szeretne segítséget nyújtani, amikor az uszodában dolgozó klubok megértését és együttműködését kéri.

Véglegessé vált, hogy Tusup jövő tavaszig, a március 24 és 28 között megrendezésre kerülő országos bajnokság kezdetéig itt Egerben,

amolyan váratlanul érkezett társbérlőként vezényelheti az edzéseit annak a kis csoportnak, amelynek jelenleg Szilágyi mellett Bujdosó Zsombor, a lengyel Wojciech Wojdak, valamint a brazil Naná Almeida a tagja, Délelőttönként fél 9-től vehetnek igénybe pályát, délután pedig – ez még változhat – 5 órától."

Tusupék maradhatnak Egerben Forrás: Instagram/Shane Tusup

Az egyeztetésen más fontos döntések is születtek, amelyek egyértelművé tették, hogy Shane Tusupnak mekkora a mozgástere, illetve meddig mehet el az elkövetkezendő valamivel több, mint három hónap leforgása alatt.

„Biztosítéknak is nevezhető, hogy az amerikai – bármilyen más tervet is forgat a fejében – négynél több úszóval nem foglalkozhat az egri uszodában, és ami még ennél is fontosabb: klubunk egyetlen versenyzőjét sem próbálhatja meg magához csábítani.

A helyzetünk valamivel jobbnak tűnik, mint néhány nappal ezelőtt, azt viszont nem titkolhatom, hogy az elkövetkezendő három hónap fejleményeivel kapcsolatban még mindig kételyek támadnak bennem" – hangsúlyozta Kovács Ottó.