Vágólapra másolva!
Közel állt a bravúrhoz a szlovén Benjamin Pratnemer, akinek a londoni PDC-dartsvilágbajnokság első fordulójában 2:1-es vezetésnél három meccsnyila is volt Justin Pipe ellen, végül azonban a hazai versenyző jutott tovább. Gerwyn Price, a világbajnokság egyik nagy esélyese is jóval nehezebben jutott tovább a vártnál. Az esti program négy meccsén háromból döntő szett döntötte el a továbbjutást.

A 25. helyen kiemelt Steve Beaton az első szett megnyerése után a másodikban gyorsan kétleges hátrányba került, de ezt egy 170-es, majd egy 133-as kiszállóval eltüntette. Kyle Anderson erre 116-os kiszállóval válaszolt, így egyenlített a szetteket tekintve.

Beaton egy sima szettel került közel a továbbjutáshoz, és bár Anderson 2:1-nél és 2:2-nél is dobhatott a döntő játszmáért, a duplák nem jöttek, ezt pedig megbüntette az angol (3:1).

Az esti program izgalmas találkozókkal kezdődött, Chris Dobey már 2:0-ra vezetett, ám Ron Meulenkamp egyenlíteni tudott, így döntő szettben dőlt el a továbbjutás sorsa. A mindent eldöntő szettben a holland lépett el két nyert leggel, de a 22. kiemelt angol fordított és 4–2-re behúzta a szettet, ezzel bejutott a harmadik körbe.

Callan Rydz majdnem megtréfálta az esélyesebbek számító Danny Noppertet, de a holland végül döntő szettben meg tudta nyerni a mérkőzést. A sorban következő angol–holland párharc viszont már nem a hollandnak kedvezett, a 10. kiemelt Dave Chisnall 3:1-re győzte le Vincent van der Voortot.

Gerwyn Price nehezen jutott tovább Forrás: Twitter

Az este utolsó meccsén Gerwyn Price, a világbajnokság egyik nagy esélyese is tábla elé lépett és a vártnál jóval nehezebben jutott tovább! A harmadik kiemelt walesi elvitte az első szettet, utána azonban szétesett a játéka, William O'Connor pedig fordított. Price-nak sikerült egyenlítenie, de csak futott az eredmény után – egészen az utolsó pillanatokig, amikor az ír elnézte a kiszállóját, a hatalmas hibát pedig kihasználta a Jégember, aki brékelt, majd 4–2-re behúzta a leget, így a szettet is, és megszerezte a győzelmet.

(forrás: nso.hu)