Társoldalunk:

Berecz Zsombor bronzérmes lett a finndingi-vb-n

2019.12.21. 07:44

Berecz Zsombor bronzérmet nyert a vitorlázók Finndingi hajóosztályának melbourne-i világbajnokságán.

A címvédő a harmadik helyről kezdte meg az éremfutamot, és az már a rajt előtt eldőlt, hogy nem végezhet az élen, mert az új-zélandi Josh Junior előnye behozhatatlan. A második hely viszont még elérhető volt, de ez egy pont híján végül nem jött össze neki.

Berecz Zsombor bronzérmes a finndingi-vb-nForrás: facebook.com/vitorlasszovetseg

A 33 éves Berecz az eredménybe dupla ponttal beszámító szombati versenyben második lett - a viadal honlapja szerint -, az előtte álló Nicolas Heiner pedig harmadik, így a holland megőrizte második helyét.

"Fantasztikus volt. Erre építették ezt a hajót, meg minket. Nagyon kevés hajóosztály van az olimpián, amelyik képes arra, hogy ilyen körülmények között meg lehessen vitorlázni. A Finn az ilyen" - nyilatkozott Berecz a hazai szövetség oldalán.

Mint mondta, vannak olyan szinten, hogy ezt a szelet tudják kezelni, úgyhogy folyamatosan tisztában volt vele, ki, hol, merre tart.

"Amikor másodiknak értem föl, az ausztrál vezetett és mögöttem volt a holland, a hátszél elején elkezdtem mindent beleadni. Aztán egyszer volt egy necces szituáció, a hajóm megmerült, egy kicsit lefúrt a víz alá. Akkor hátranéztem és elgondolkodtam, hogy megéri-e mindent kockáztatni azért, hogy második legyek, vagy biztonságban lemegyek és biztosan megvan a harmadik hely. Most először volt az, hogy nem akartam mindent egyszerre. Ha az aranyéremről lett volna szó, akkor mindent megteszek, gondolkodás nélkül beleállok az utolsó hátszélbe, de így most a biztosra mentem és borzasztóan örülök" - összegzett a magyar bronzérmes.

A tokiói nyári játékokra készülő magyar vitorlázó a 2018-as vb-n szerzett aranyérem után idén augusztusban az előolimpián is győzött.

A világbajnokságon 60 vitorlázó indult.