Társoldalunk:

Óriási meccsen jutott elődöntőbe Peter Wright a darts-vb-n

2019.12.29. 17:40

Peter Wright nagyszerű játékkal győzte le 5-3-ra az ugyancsak remekül dobó Luke Humphriest a PDC darts világbajnokság negyeddöntőjének vasárnap délutáni mérkőzésén.

A kék tarajáról és festett koponyájáról messziről felismerhető Wright az előző fordulóban egy legre volt a továbbjutástól, de hiába vezetett már Jeffrey de Zwaan ellen a négy nyert szettig tartó meccsen 3-0-ra, a holland visszajött a mérkőzésbe, és végül csak nagy nehézségek árán tuodtt 4-3-ra nyerni a skót.

Ezúttal az angol Luke Humphries ellen ismételte meg majdnem ugyanezet Wright: remekül játszott, és már 4-1-re is vezetett (a negyeddöntőben öt szettet kell nyerni), de a fiatal, csupán 24 éves angol nem adta fel, feljött 4-3-ra, és az egyenlítéstől sem állt messze, azonban ezt már nem hagyta a rutinosabb Wright. Az első kiszállóját még elrontotta Bullra, a másodikat azonban már nem hibázta el dupla 2-re.

Peter Wright végig emberfeletti formában játszott, közel 106-os átlagot dobott, 12 darab 180-asa, és 27 darab 140-ese volt – mindkettő elképesztő szám.

Wright az elődöntőben a Gerwyn Price–Glen Durrant mérkőzés győztesével játszik. A másik ágon a címvédő holland Michael van Gerwen nyomul feltartóztathatatlanul. Ha mindketten bejutnak a döntőbe, akkor megismétlődhet a 2014-es finálé, amikor MVG 7-4-re legyőzte Wrigh-tot.