Óriási meccsen jutott elődöntőbe Peter Wright a darts-vb-n

Darts / German Darts Masters 2019. Darts Event Sports Sports jersey 19 DRESS Database PDC World Series MEN'S ARROW PROFESSIONAL Men arrows PDC players DARTS TOURNAMENT SP Throwers Professionals 2019 SPO
Peter WRIGHT (ENG), action, half-length portrait, German Darts Masters, on 13.07.2019 in the Lanxess arena in Koeln / Germany. | Usage worldwide
Vágólapra másolva!
Peter Wright nagyszerű játékkal győzte le 5-3-ra az ugyancsak remekül dobó Luke Humphriest a PDC darts világbajnokság negyeddöntőjének vasárnap délutáni mérkőzésén.

A kék tarajáról és festett koponyájáról messziről felismerhető Wright az előző fordulóban egy legre volt a továbbjutástól, de hiába vezetett már Jeffrey de Zwaan ellen a négy nyert szettig tartó meccsen 3-0-ra, a holland visszajött a mérkőzésbe, és végül csak nagy nehézségek árán tuodtt 4-3-ra nyerni a skót.

Ezúttal az angol Luke Humphries ellen ismételte meg majdnem ugyanezet Wright: remekül játszott, és már 4-1-re is vezetett (a negyeddöntőben öt szettet kell nyerni), de a fiatal, csupán 24 éves angol nem adta fel, feljött 4-3-ra, és az egyenlítéstől sem állt messze, azonban ezt már nem hagyta a rutinosabb Wright. Az első kiszállóját még elrontotta Bullra, a másodikat azonban már nem hibázta el dupla 2-re.

Peter Wright végig emberfeletti formában játszott, közel 106-os átlagot dobott, 12 darab 180-asa, és 27 darab 140-ese volt – mindkettő elképesztő szám.

Wright az elődöntőben a Gerwyn Price–Glen Durrant mérkőzés győztesével játszik. A másik ágon a címvédő holland Michael van Gerwen nyomul feltartóztathatatlanul. Ha mindketten bejutnak a döntőbe, akkor megismétlődhet a 2014-es finálé, amikor MVG 7-4-re legyőzte Wrigh-tot.