Társoldalunk:

Elmaradtak a magyar sikerek női párbajtőrben és kardban a vívóvilágkupán

2020.01.13. 09:32

A Gnám Tamara, Kun Anna, Muhari Eszter, Nagy Kinga összeállítású, fiatalokból, köztük két junior korúból álló együttes két győzelemmel és három vereséggel zárta a havannai megmérettetést. A női kardozók montreáli Grand Prix-viadalán nem született magyar siker csapat szinten és egyéniben sem.

A Gnám Tamara, Kun Anna, Muhari Eszter, Nagy Kinga kvartett a 16 közé jutásért 45-35-re legyőzte a kubaiakat, majd a nyolcaddöntőben sokáig vezetett a jóval esélyesebb észtek ellen, de végül 39-34-re kikapott. A hazai szövetség beszámolója szerint ezután az alsó ágon 45-32-es győzelem következett az izraeliek ellen, majd két vereség: 45-41-es a kanadaiaktól, végül 45-40-es a svájciaktól. Az már korábban eldőlt, hogy a női párbajtőrcsapat nem tud kijutni a tokiói olimpiára, így egyéniben lesz lehetőség egy kvóta kiharcolására.
A női kardozók montreáli Grand Prix-viadalán sem született magyar siker, Márton Anna és Pusztai Liza a nyolcaddöntőig jutott, Pohl-Mikulik Júlia, Várhelyi Kata, Katona Renáta pedig a főtábla első fordulójában kikapott. A női kardválogatott jelenleg tokiói kvótát érő helyen áll.