Vágólapra másolva!
A már tokiói kvótás Major Veronika és Péni István szerepelt kiemelkedően a hétvégén Budapesten rendezett Honvéd70 Kupa elnevezésű légfegyveres sportlövő-viadalon, mely a harmadik, egyben utolsó válogató volt a februári olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságra.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a keszthelyi Major a női pisztolyosok között az alapversenyben pazarul teljesített, és 582 körrel beállította saját országos csúcsát, majd a fináléban meggyőző fölénnyel verte a 2015-ben Eb-bronzérmes Sike Renátát. Utóbbi szintén jól lőtt az alapban, a 60 lövést 576 körrel zárta a második helyen.

Major Veronika tartja az elmúlt év jó formáját Forrás: Major Veronika / Facebook

Férfi puskában vasárnap a favorit Péni István szerepelt emlékezetesen. Az alapversenyben 630,9 körös kiemelkedő eredménnyel és óriási fölénnyel végzett az élen. Az UTE 22 éves klasszisa a fináléban is kiválóan lőtt, mégis, csak egy hajszállal, mindössze öt tizedkörrel előzte meg a világ- és Európa-bajnok Sidi Pétert (250,9 kör-250,4 kör).

Péni István teljesítményére ezúttal sem lehetett panasz Forrás: MTI/Mob / Szalmás Péter

A női puskásoknál az alapban ezúttal visszafogottabban lőttek a versenyzők, a fináléban viszont világszínvonalú versengés folyt Bajos Gitta és Dénes Eszter között. Bajos végül Péni István eredményétől is csak egyetlen tizeddel lőtt rosszabbat, és 250,8 körrel nyert, míg Dénes 250,2 körrel lett ezüstérmes.

Férfi pisztolyban a favorit Tátrai Miklós 236,1 körrel szerezte meg az első helyet a még juniorkorú Iszprávnik Péter előtt (234,4 kör).

így elégedett és bizakodó vagyok. Az Eb-csapatra az előterjesztés készen áll, hétfőn délután dönt az elnökség az utazó keretről" – mondta Győrik Csaba szövetségi kapitány.

Az olimpiai kvalifikációs 10 méteres Európa-bajnokságot Wroclavban rendezik meg február 25. és március 1. között.