Vágólapra másolva!
Jövő csütörtökön, száz nappal a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny magyarországi "nagy rajtja" (Grande Partenza) előtt rózsaszín díszkivilágítást kapnak a rajt- és célvárosok, valamint elindul a Nemzeti Sportügynökség önkéntes programja.

Nagy Zsigmond ügyvezető igazgató az MTI-nek elmondta, az olasz körverseny színébe borul majd például a Lánchíd, míg a Városligeti Műjégpályán olimpiai bajnokok és olimpikon sportolók - mások mellett Kovács Ágnes, Kiss Gergely, Szávay Ágnes és Kovács István - vesznek részt a Rózsaszín fények éjszakájának központi programján. Egyben hangsúlyozta:

ekkor jelentik be a Nemzeti Sportügynökség önkéntes programjának indulását is,

amely elsőként a Girót, hosszabb távon pedig a kiemelt magyarországi világeseményeket fogja kiszolgálni.

Különleges esemény lesz a Városligeti Műjégpályán jövő hét csütörtökön Forrás: Giro Hungary 2020, Facebook

- fejtette ki. Hozzátette: a professzionális, felkészült szakemberek vezette önkéntes programban nagy hangsúlyt kap a nemzetközi részvétel is, számos külföldi jelentkezőre számítanak.

Mint mondta, a riói olimpián mintegy 60 ezer önkéntes dolgozott, az idei tokiói ötkarikás játékokon pedig százezres részvétel várható. A Giro három magyarországi szakaszára tízezres létszámmal kalkulálnak.

- fogalmazott Nagy Zsigmond.

A 2020-as Giro d'Italia útvonala Forrás: Giro d'Italia, Facebook

A 103. Giro d'Italia első három szakaszát rendezik Magyarországon május 9-11-én, mielőtt Olaszországban folytatja útját a mezőny. Az első etap egy 8,6 kilométeres budapesti időfutam lesz, majd Budapest-Győr és Székesfehérvár-Nagykanizsa szakaszra kerül sor. Magyarországot korábban még egyik háromhetes verseny sem érintette.