Társoldalunk:

Karakas bronzérmes, Csernoviczki ötödik lett Tel-Avivban a cselgáncs-vk-n

2020.01.23. 19:32

Az 57 kilogrammos Karakas Hedvig bronzérmet nyert, a 48 kilós Csernoviczki Éva pedig ötödik lett az olimpiai kvalifikációs cselgáncs világkupa-sorozat tel-avivi Grand Prix-viadalának csütörtöki nyitónapján.

A nemzetközi szövetség eredményközlője szerint Karakas elefántcsontparti, szerb és azeri riválist győzött le, majd az elődöntőben hosszabbítás után alulmaradt a francia Hélene Receveaux-val szemben. A harmadik helyért a BHSE világbajnoki bronzérmese a tavaly a budapesti GP-n ötödik lengyel Anna Borowskával csapott össze, és ipponnal győzött. Az ötkarikás bronzérmes Csernoviczki, aki Karakashoz hasonlóan olimpiai kvótát érő helyen áll a rangsorban, az előcsatározások során osztrák és izraeli ellenfelet búcsúztatott, majd kikapott a szerb Milica Nikolictól.

A vigaszágon a tatabányai dzsúdós ipponnal verte a szlovén Marusa Stangart, majd a bronzmérkőzésen ipponnal kapott ki a kilenc Grand Slam/Grand Prix-éremnél tartó francia Mélanie Clément-tól. Az izraeli fővárosban zajló háromnapos viadalon 83 ország 547 versenyzője lép tatamira, a magyar színeket 15-en képviselik.