Társoldalunk:

Fucsovics Márton szenzációs győzelme után Federerrel játszhat

2020.01.24. 06:42

Fucsovics Márton simán továbbjutott a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság harmadik fordulójában pénteken. Ellenfele a világranglista 80. helyén álló Tommy Paul volt. A magyar játékos nagy fölényben játszott és három játszmában nyert. A következő fordulóban a svájci fenomén, Roger Federer lesz az ellenfele, aki döntő szett rövidítésben tudott csak nyerni az ausztrál John Millman ellen.

Az amerikai Tommy Paul az előző körben a bolgár Dimitrovot verte meg, ezzel kisebb meglepetést okozva. Fucsovicsnak ezért is kellett nagyon odafigyelnie a meccsre, nem lehetett lekezelni az ellenfelet. A magyar teniszező az első játszmában elképesztően küzdött és 6-1-re nyerte meg azt. Miként a másodikat is. Ebben a két szettben összesen ötször vette el az ellenfele adogatását. Érdekesség, hogy az első két szett 55 perc alatt befejeződött, a harmadik viszont önmagában 52 percig tartott.

A játékos ezzel sporttörténelmet írt, mert ő az első magyar teniszező, aki kétszer is a legjobb 16 közé jutott az ausztráliai GS-viadalon. Denis Shapovalov és Jannik Sinner legyőzése után most az amerikai Tommy Paul volt az áldozat.

A negyedik fordulóban, vasárnap, magyar idő szerint délelőtt megismétlődhet a két évvel ezelőtti nyolcaddöntő, azaz Fucsovics Roger Federer ellen játszik a nyolcaddöntőben, várhatóan vasárnap magyar idő szerint 9:00 után.

Fucsovics Márton az Eurosport Hosszabbítás oldalának azt mondta: kiváló teniszidőben pozitívan állt a meccshez, és miután két-három hete nagyon jól érzi a szervákat, valamint jól mozog, stábjával azt a döntést hozták, hogy az egyes érdekében feláldozzák a párosban való indulást.
A pénteki mérkőzéssel kapcsolatban hozzátette: akkor érezte, hogy továbbjuthat, amikor megnyerte a második szettet.
Illetve a harmadik szett nem volt könnyű. Ellenfelem kiment egy hosszabb mosdószünetre, és elkezdett lazán játszani. Jött egy pár nyerő, elengedte az ütéseket. Ekkor nagyon fontos volt, hogy rajta tudtam maradni, és a végén rátenni még egy lapáttal - mondta.

Eredmény, férfiak, 3. forduló (a 16 közé jutásért): Fucsovics Márton-Tommy Paul (amerikai) 6:1, 6:1, 6:4

Női párosban Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic továbbjutott, míg Stollár Fanny és az ukrán Dajana Jasztremszka kiesett a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság első fordulójában pénteken.

Eredmények, női páros, 1. forduló (a 32 közé jutásért):
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)-Dalila Jakupovic, Raluca Olaru (szlovén, román) 7:5, 6:3
Stollár Fanny, Dajana Jasztremszka (magyar, ukrán)-Kveta Peschke, Demi Schuurs (cseh, holland, 8.) 4:6, 2:6