Fucsovics Márton szenzációs győzelme után Federerrel játszhat

Horizontal
Hugary's Marton Fucsovics gives autographs after his men's singles match against Tommy Paul of the US on day five of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 24, 2020. (Photo by John DONEGAN / AFP) / IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE
Vágólapra másolva!
Fucsovics Márton simán továbbjutott a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság harmadik fordulójában pénteken. Ellenfele a világranglista 80. helyén álló Tommy Paul volt. A magyar játékos nagy fölényben játszott és három játszmában nyert. A következő fordulóban a svájci fenomén, Roger Federer lesz az ellenfele, aki döntő szett rövidítésben tudott csak nyerni az ausztrál John Millman ellen.

Az amerikai Tommy Paul az előző körben a bolgár Dimitrovot verte meg, ezzel kisebb meglepetést okozva. Fucsovicsnak ezért is kellett nagyon odafigyelnie a meccsre, nem lehetett lekezelni az ellenfelet.

A magyar teniszező az első játszmában elképesztően küzdött és 6-1-re nyerte meg azt. Miként a másodikat is.

Ebben a két szettben összesen ötször vette el az ellenfele adogatását. Érdekesség, hogy az első két szett 55 perc alatt befejeződött, a harmadik viszont önmagában 52 percig tartott.

A játékos ezzel sporttörténelmet írt, mert ő az első magyar teniszező, aki kétszer is a legjobb 16 közé jutott az ausztráliai GS-viadalon. Denis Shapovalov és Jannik Sinner legyőzése után most az amerikai Tommy Paul volt az áldozat.

A negyedik fordulóban, vasárnap, magyar idő szerint délelőtt megismétlődhet a két évvel ezelőtti nyolcaddöntő, azaz

Fucsovics Roger Federer ellen játszik a nyolcaddöntőben, várhatóan vasárnap magyar idő szerint 9:00 után.

Fucsovics Márton az Eurosport Hosszabbítás oldalának azt mondta: kiváló teniszidőben pozitívan állt a meccshez, és miután két-három hete nagyon jól érzi a szervákat, valamint jól mozog, stábjával azt a döntést hozták, hogy az egyes érdekében feláldozzák a párosban való indulást.
A pénteki mérkőzéssel kapcsolatban hozzátette: akkor érezte, hogy továbbjuthat, amikor megnyerte a második szettet.

- mondta.

Eredmény, férfiak, 3. forduló (a 16 közé jutásért): Fucsovics Márton-Tommy Paul (amerikai) 6:1, 6:1, 6:4

Női párosban Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic továbbjutott, míg Stollár Fanny és az ukrán Dajana Jasztremszka kiesett a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság első fordulójában pénteken.

Eredmények, női páros, 1. forduló (a 32 közé jutásért):
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)-Dalila Jakupovic, Raluca Olaru (szlovén, román) 7:5, 6:3
Stollár Fanny, Dajana Jasztremszka (magyar, ukrán)-Kveta Peschke, Demi Schuurs (cseh, holland, 8.) 4:6, 2:6