Vágólapra másolva!
Borics Ádám magyar idő szerint vasárnap hajnalban harcolt a világ második legnagyobb ketrecharcszervezetének gáláján, ahol egy korábbi világbajnok, Darrion Caldwell volt az ellenfele. A Bellator 238-as eseményének egyik fő mérkőzésén a tét hatalmas volt, a szervezet pehelysúlyú (66 kg) világbajnoki tornáján az elődöntőbe jutás. „A Kölyök" az első menetben vereséget szenvedett, Caldwell fojtásából nem volt menekvés, Borics kopogással jelezte, hogy itt a vége.

Los Angelesben tartotta a Bellator az év első kiemelt eseményét, amelyen a női pehelysúlyú világbajnoki címmérkőzés előtt, az este társ fő attrakcióján Borics Ádám lépett ketrecbe a korábbi amerikai egyetemi birkózóbajnok, Darrion Caldwell ellen. Már a bevonulás megadta az alaphangulatot.

„A Kölyök" szokásához híven Demjén Ferenc – Honfoglalás című, átdolgozott klasszikusára lépett be az oktagonba, hátán a magyar zászlóval. Edzői stábja most is piros-fehér-zöld pólókban követte a ketrecbe Boricsot.

A magyar bunyósnak ez volt az első 5x5 percre kiírt találkozója, így adta magát a kérdés, hogy mennyire bírja majd fizikailag az összecsapás második felét. Nos, erre sajnos nem kaptunk választ, mert a 26 éves veretlen harcos élete első vereségét szenvedte el. Caldwell az első menet derekán földre vitte, és hátulról lefojtotta Boricsot, akit láthatóan nagyon megviselt a vereség.

A váratlan vereséggel véget ért „A Kölyök" számára a Bellator pehelysúlyú (66 kg) világbajnoki tornája, amelyben a magyar harcosnak a negyeddöntő volt a végállomás. A folytatást illetően a 66 kg-osok mezőnyében egészen őszig ez a sorozat kapja majd a legtöbb figyelmet a szervezetnél, amelynek a tétje az öv és mellé az egymillió dollár.

Borics jövőjével kapcsolatban a kérdés, hogy esetleg feljebb megy egy súlycsoportot a Bellatornál, és ott újraépíti magát, vagy jöhet az igazán nagy falat: az UFC.

Cikkünk a későbbiekben Borics Ádám nyilatkozatával frissül.