Társoldalunk:

Babosék elődöntőben az Australian Openen

2020.01.28. 07:33

Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic sorozatban harmadszor jutott be az elődöntőbe női párosban az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

Babosék remekül kezdték a meccset, már az első szettben brékelőnybe kerültek az amerikai Gauff-McNally kettőssel szemben. A folytatásban a 18 éves Caty McNally és az egyéniben nyolcaddöntőig jutó, 15 éves Cori Gauff sem brillírozott, így a Babos-Mladenovic kettős a remek adogatójátékának köszönhetően 26 perc alatt, 6:2-re megnyerte az első játszmát.

A második szettre feljavultak az amerikai tinédzserek, több hosszabb labdamentre kényszerítették Babosékat. A harmadik játék végén azonban McNally kettős hibája miatt Babosék újabb brékelőnybe kerültek, és végül 6:4-re megnyerték a második játszmát.

„Bennünk volt az, hogy megmutassuk a fiataloknak: messze vannak még attól, hogy párosban is a legjobbak között legyenek" - mondta a Tennis love and game oldalnak Babos Tímea, aki sorozatban a tizedik GS-negyeddöntőjét vívta párosban.

Babos Tímea (b2) és a francia Kristina Mladenovic (b), valamint az amerikai Catherine McNally (j) és Coco Gauff a hálónál, miután Babosék győztek az Australian Open negyeddöntőjébenForrás: MTI/EPA/Lynn Bo Bo

„Coco Gauff sztárként van kezelve, amit meg is érdemel a korához és az eredményeihez képest, de párosban még nem tett le semmit az asztalra. Ami a meccset illeti, az első szettben leteniszeztük őket a pályáról, aztán próbáltak agresszívebbek lenni, megzavarni minket, de mi is rá tudtunk tenni egy lapáttal. Kiki remekül játszott, jól szervált, és a hálónál is sokat segített az én szerváimnál" - tette hozzá a soproni játékos.

Babosék két éve megnyerték a melbourne-i Grand Slam-tornát, tavaly pedig a döntőben maradtak alul. 

A páros ellenfele a legjobb négy között a hetedik helyen kiemelt, tajvani Csan Hao-Csing és Csan Latisa lesz.

Eredmény:
női páros, negyeddöntő:
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)-Cori Gauff, Caty McNally (amerikai) 6:2, 6:4